spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicalist: Nu trebuie să existe discriminare între mineri și energeticieni la pensionare

    Sindicalist: Nu trebuie să existe discriminare între mineri și energeticieni la pensionare

    Unul dintre liderii de organizații sindicale, din Complexul Energetic Oltenia, susține că Legea 179 privind scăderea vârstei de pensionare în companiile miniere și energetice nu trebuie să genereze discriminări între salariați. În urma întâlnirii între liderii celor patru federații reprezentative din Complexul Energetic Oltena și parlamentarii aflați la putere s-a convenit ca Legea să fie aplicată în sensul asimilării la condiții speciale a grupei a doua de muncă, însă numai pentru perioada de dinainte de 2001.

    În rest, se va lua în considerare categoria de muncă pe care fiecare salariat a avut-o după 2001. În aceste condiții, energeticienii sunt defavorizați, susține Nicu Bunoaca, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia. Angajații din termocentralele Complexului Energetic Oltenia au pierdut grupa de muncă și vor fi dezavantajați. Nu vor putea să beneficieze de aceleași condiții de pensionare ca minerii.

    Vor mai trebui să rămână o perioadă în companie, deși legea a fost făcută pentru toți angajații din producție, fără discriminare. Interpretarea lasă de dorit. Este și motivul pentru care social-democrații vor să inițieze o nouă lege pentru îndreptarea lucrurilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!