spot_img
18.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicDoar 200 de persoane din 1.300 au contestat deciziile de respingere a...

    Doar 200 de persoane din 1.300 au contestat deciziile de respingere a cererilor de pensionare

    Angajații Complexului Energetic Oltenia care au depus cereri de pensionare nu au contestat deciziile de respingere a acestora. Din aproape 1.300 de cereri depuse și respinse de către casele de pensii, doar în jur de 200 au fost contestate. Majoritatea sunt cereri contestate de către membri ai Sindicatului Energia Rovinari, de la Termocentrala Rovinari. Organizația este condusă de către Constantin Mitrescu și unde vicepreședinte este Manu Tomescu. Mai sunt decizii contestate și de către sindicate din zone precum Jlț sau Turceni.

    Potrivit reprezentanților Sindicatului Energia Rovinari, toate cererile de pensionare respinse de casele de pensii și care nu au fost contestate în termenul legal au rămas definitive. Prin urmare, nu se mai poate face nimic în legătură cu acestea la instanța de judecată sau la vreo altă instituție. Un magistrat a luat deja decizia să respingă una din contestațiile depuse, după ce de la Casa de Pensii s-a primit un punct de vedere conform căruia legea invocată nu poate fi aplicată retroactiv.

    Cert este că Legea 197 din 2021 a fost folosită pentru introducerea de condiții speciale muncă pentru mineri și energeticieni. Peste 90% dintre salariații companiei beneficiază din data de 18 august de condiții speciale de muncă. Legea trebuie să fie modificată pentru a putea fi aplicată retroactiv. Rămâne însă de văzut pentru câți salariați se va aplica actul normativ respectiv. Potrivit liderului PSD Gorj, Mihai Weber, noua lege promovată la nivelul Legislativului ar putea fi aprobată în cursul lunii februarie a anului viitor. „Proiectul de completare a Legii 197/2021 a trecut deja de Senat, iar odată ajuns în Camera Deputaților va fi supus votului parlamentarilor și transmis spre promulgare. Acest lucru se va întâmpla la începutul sesiunii parlamentare din luna februarie.  Colegii din Parlament și-au luat angajamentul ferm că vor susține acest proiect, astfel încât Legea 197/2021 să poată fi aplicată în interesul angajaților din Complexul Energetic Oltenia, dar și din alte unități în care oamenii muncesc în condiții grele”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!