spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăActualitateAvocat celebru, IMPLICAT în AFACERILE cu PĂDURILE proprietarilor din Gorj! Organizaţie...

    Avocat celebru, IMPLICAT în AFACERILE cu PĂDURILE proprietarilor din Gorj! Organizaţie condusă ÎN FAMILIE!

    Acuzaţii de alegeri furate, sediu de lux, bani pentru deplasări, indemnizaţii şi diurne, maşină de zeci de mii de euro, toate acestea , pe banii unor prorietari de păduri, păşuni şi gol alpin. Mai exact, pe banii Obştei Moşnenilor Colibăşeni. Este o organizaţie reprezentată de avocatul Bogdan Tudor Tudoran, controversat personaj, nelipsit din lumea retrocedărilor de păduri. De asemenea, la cârma Obştei se află familia unei octogenare din Colibaşi, şefia organizaţiei fiind preluată de peste opt ani încoace „în familie”.

    În aprilie, la Obştea menţionată, au avut alegeri pentru o nouă conducere. Cea veche îşi încheiase mandatul de cinci ani. După desfăşurarea alegerilor într-o şedinţă statutară a Adunării Generale, câştigătorii au rămas fără actele şedinţei, fără procesul – verbal care le-a legitimat alegerea în funcţiile de conducere, vechea conducere declarând şedinţa Adunării Generale, ca fiind nestatutară. De menţionat, proprietatea Obştei Moşnenilor se află în Vâlcea, proprietarii fiind din Colibaşi – Gorj şi cuprinde 1.300 de hectare pădure, păşuni şi gol alpin.

    Cum a răsărit un sediu nou

    Gabriel Andriţa, cel care a fost ales în funcţia de preşedinte, rămas fără actele care au stat la baza alegerilor din 28 apriolie 2018, vorbeşte despre o acţiune demnă de filmele cu mafioţi. Este vorba despre cum au procedat cei din vechiul Consiliu de Administraţie al Obşteni Moşnenilor din Colibaşi şi în construirea unui sediu nou, de peste 8 miliarde de lei vechi, fără licitaţie, lucrările fiind efectuate prin încredinţare directă. La faţa locului, la sediul nefinalizat, nu există niciun afişaj care să arate că este un şantier în lucru, nu există numele firmei de construcţii, valoarea contractului de lucrări s-au termenul de finalizare. Pe de altă parte, trei hectare de teren se taie anual din fondul forestier al Obştei, tot prin încredinţare directă către exploatatorii de pădure, după cum recunoaşte însuşi Constantin Neicuşi, cel care până în aprilie a fost şeful de drept al Obştei.

    Şedinţă înregistrată. Filmarea, ţinută sub cheie!

    Gabriel Andriţa: Adunarea s-a ţinut statutar, a fost şi filmată. Caseta e la ei. S-au ales trei oameni care au întocmit procesul – verbal. Numai că, la jumătatea şedinţei avocatul Bogdan le-a dat foi, să scrie pe foi, nu în caietul în care sunt procesele – verbale. Deci, s-a făcut pe foi. După terminarea şedinţei, am avut cele mai multe voturi, 207.Avocatul ne-a trimis în camera alăturată, separat, şi ne-a zis: „hotărâţi – vă cine este preşedinte dintre voi, cine se ocupă de pădure, cine se ocupă de golul alpin şi aşa mai departe”. Când am ieşit din acea cameră, şedinţa ţinându-se în viitorul nou sediu al obştei, nu mai era nimeni, nici avocatul nici fost preşedinte, nici fostul vicepreşedinte. Au luat toate actele şi procesul verbal şi au fugit cu ele acasă la doamna Paraschiva Alexoiu, cea care era şi vicepreşedinte al Obştei. Ne-am dus acasă la Paraschiva Alexoiu. Nu ne-au dat drumul în curte pentru că avocatul se dusese acolo, ea pusese masă, făceau ospăţ. Când a ieşit avocatul, mi-a zis că… o să mai stăm de vorbă. În casa acesteia se află şi sediul obştei. Am cerut actele, că ieşise la poartă această femeie, dar ne-a zis că fără avocatul Bogdan nu ne dă nimic. Nu am primitnimic. Am făcut cerere apoi, la Obşte, să mi se dea actele, fără niciun rezultat.

    Conform statutului, mandatul lor a încetat.Mai mult, nevasta fostului preşedinte Neicuşi a făcut un contract de mediere cu el, cu soţul ei, şi-l dă în judecată pe Neicuşi cum că şedinţa a fost nestatutară. Ori ,ea nici nu a fost la şedinţă.

    Am filmat, iar filmuleţul vi-l pun la dispoziţie, cum spuneau ei în darea de seamă, în şedinţa din 28 aprilie despre care, culmea! spun că nu a fost statutară, spun că au au cumpărat o maşină cu 17 mii de euro. Ea nu valora mai mult de 6,7 mii de euro. S-au dat prime, indemnizaţii, diurne, de vreo 500 de milioane de lei vechi… Au încredinţat lucrări de construcţii, să se facă noul sediu, cu aproape 10 miliarde de lei. Nu este terminat nici acum. Nu are curent, nu e cablat la nimic. A fost fără licitaţie, fără nimic, ci prin încredinţare directă. În bancă se ducea femeia asta de 86 de ani, Alexoiu.Ea are pe nepoată contabilă, pe fiică-sa casieră şi, în Consiliul de Administraţie, doi nepoţi.

    Nimeni nu ştie cum cheltuiesc, cum rulează banii Obştei. Fac ce vor cu miliarde şi miliarde de lei vechi din veniturile acestei organizaţi. Nimeni nu-i întreabă de sănătate. Se taie trei hectare pe an, cu încredinţare directă, cu cel mai prost preţ pe metrul cub de lemne. … Chiar dacă am câştigat alegerile, nu am putut să-mi preiau funcţia. Nici eu, nici ceilalţi care au fost aleşi în conducere. Conduc tot ei, cu sprijinul avocatului Bogdan. De fapt, acest avocat conduce Obştea”, a declarat Gabriel Andriţa.

    „S-a făcut licitaţie la care s-au înscris cinci firme. După aia… am dat lucrarea prin încredinţare directă”

    Ce spune Constantin Neicuşi, cel care consideră că este preşedintele Obştei Moşnenilor: „Eu am fost cel care a organizat toată chestia asta. Procesul-verbal trebuia încheiat în timpul şedinţei.Eu am plecat ultimul de acolo. În plus, conform statutului, cei care au dat în judecată Obştea nu aveau voie să candideze.Nici domnul Andriţa nu avea voie să candideze pentru că a dat înainte Obştea în judecată”.

    Procesul –verbal trebuie validat de către instanţă. Nu am plecat cu niciun act. Sunt denaturări. Către oameni s-au achitat toate drepturile lor. Unii oameni au făcut contestaţie (printre care şi soţia sa, n.red.) că şedinţa nu a fost statutară. Ne aflăm în proces. Instanţa le-a respins cererea de intervenţie lor. (..)”.

    Şefii, plătiţi cu 10% din veniturile totale

    Despre sediul nou: „A fost o licitaţie cu cinci firme şi după aia având aprobarea Adunării Generale prin care putem să dăm şi prin încredinţare directă. Despre filmarea şedinţei: „Pot să vadă oamenii filmarea, doar cu aprobarea avocatului Bogdan dar e plecat din ţară. Vine numai la sfârşitul săptămânii”. Despre controale şi bani: „ Eu am avut verificări şi de la ANAF şi de la ITM anul trecut. Au găsit totul în regulă. Conform statutului, din veniturile Obştei Consiliul de Administraţie şi consiliul Obştei, comisia de cenzori, pot să încaseze până la 10% din venituri”.

    Neicuşi spune că nu a fost întrunit cvorumul pentru ca şedinţa din 28 aprilie să fie statutară: „ Nu a fost statutară fiindcă la actul constitutiv s-au mai adus nişte acte adiţionale, făcute de Adunarea Generală, aşa se procedează legal, în actul constitutiv scrie clar că în Adunările Generale Ordinare în care se aleg membrii consiliului de administraţie şi ai comisiei de cenzori trebuie să fie 50 plus unul din membrii Obştei. Nu a fost cvorum. Trebuia să fie 89 de persoane şi au fost 84 care s-au înregistrat pe tabelul de prezenţă. Conduc Obştea de opt ani.Doamna Paraschiva Alexoiu este de la înfiinţarea Obştei. Fiica ei nu este casieră, nu are are funcţie, e simplă moşneancă. Nepoata e contabila Obştei de la înfiinţare. Casieră e doamna Alexoiu. Este vicepreşedinte are şi funcţia de casier”, a mai spus Neicuşi.

    Bogdan Tudoran, implicat în retrocedări dubioase!

    Avocatul Bogdan Tudoran, cel care pare să conducă Obştea Moşnenilor Colibăşeni, este un personaj destul de controversat. Presa , mai ales cea din Vâlcea, a scris în repetate rânduri de acţiunile acestuia. De asemeea, potrivit publicaţiei Cluj.Jus.ro, avocatul a fost implicat în retrocedări dubioase şi la Borşa. Intr-unul dintre articole, se relatează cum un grup de interese din care ar face parte si avocatul cu pricina, vrea să ia cu japca 6.000 de hectare pădure, cum puteţi citi mai jos sau accesând link-ul https://www.clujust.ro/un-grup-de-interese-vrea-sa-ia-cu-japca-6-000-de-hectare-de-padure-cu-complicitatea-autoritatilor-statului/

    Ar mai fi de spus că, pe numele avocatului, un alt membru al Obştei Moşnenilor din Colibaşi, Titu Zălog, a depus plângere penală pentru fals în declaraţii, exercitarea atribuţiilor în mod defectuos, abuziv şi cu rea credinţă. Avocatul Bogdan, a mai avut probleme cu legea, în sensul că acesta era posesorul mai multor dosare penale fiind acuzat de multiple infracţiuni în procesele de retrocedare. Dar asta, în ediţiile viitoare.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: