spot_img
2.8 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicMesaj de la șeful județului pentru primari : „Vom găsi soluții și...

  Mesaj de la șeful județului pentru primari : „Vom găsi soluții și în acest an”

  Nicio veste despre rectificarea bugetară. În timp ce edilii susțin că unitățile pe care le conduc intră în colaps financiar președintele Consiliului Județean încearcă să-i liniștească amintindu-le ce prevede Legea bugetului de stat. Bani vor venii sigur însă nu se știe când. Între timp Cosmin Popescu speră și el ca în luna septembrie să mai fie bani de salarii.

  Dacă în județ îngrijoarea e mare, în Consiliul Județean situația trebuie ținută sub control pentru a nu-i panica și mai mult pe primari. Cosmin Popescu este conștient că ipostaza este una dificilă pentru toată lumea însă are încredere în colegii de la București. „Am purtat un dialog continuu cu Ministerul de Finanțe pentru că și noi am înaintat către Finanțele Publice o solicitare având în vedere partea de funcționare. Sperăm să fie o rectificare pozitivă și sper să se acorde necesarul de fonduri atât pentru funcționarea cât și pentru cofinanțarea reală. Sperăm ca acest lucru să fie discutat cât mai repede pentru ca partea de funcționare să nu fie afectată în luna septembrie”, a declarat Cosmin Popescu.

  Vom găsi soluții

  Și anul trecut județul Gorj a trecut printr-un episod similar. Atunci comunele cu probleme majore au primit banii pentru a-și reveni. În cazul în care se va ajunge iar aici se vor găsi soluții. „Anul trecut nu cred că cineva a fost în imposibilitate de plată. Probleme au fost la Stănești dar am rezolvat această problemă. Vom găsi soluții și în acest an. Există un aliniat în Legea bugetului de stat care prevede ca bugetul pe 2018 să nu fie mai mic decât cel din 2017 și vă reamintesc că majorările salariale au fost făcute în 2017 astfel încât aceste lucruri pot fi acoperite”, a mai declarat șeful județului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: