spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO a încheiat șapte contracte pentru vânzare de energie electrică pentru anul...

  CEO a încheiat șapte contracte pentru vânzare de energie electrică pentru anul 2022

  Șapte contracte de vânzare a energiei electrice cu livrare în tot anul 2022 au fost încheiate pe bursă de către de către Complexul Energetic Oltenia (CEO).

  Compania a scos la vânzare șapte pachete de energie electrică, de 10 sau 5 MW bandă), în total 50MW orari, sau 438 GWh, iar toate au fost achiziționate. Tranzacțiile au fost încheiate pe piața de contracte bilaterale-licitație extinsă a OPCOM. Cumpărătorii au fost furnizor Tinmar, Enel și CEZ.

  Planul de restructurare este blocat la Comisia Europeană

  CEO se află într-o situația dificilă în momentul de față. Planul de restructurare, în baza căruia ar putea să beneficieze de un ajutor de la stat până în anul 2025 pentru cumpărarea certificatelor de carbon, cu condiția realizării unor investiții de reducere a noxelor, este blocat la Comisia Europeană, care a deschis o investigare aprofundată, după ce a constatat o serie de neajunsuri, cea mai importantă fiind faptul că nu s-au prezentat sursele proprii pentru finanțarea modernizărilor. Certificatele de carbon trebuie achiziționate până la finalul lunii aprilie, în caz contrar penalitățile aplicate fiind de peste 950 milioane de euro. Oficialii guvernamentali au recunoscut că aprobarea Planului de Restructurare ar putea să dureze câteva luni de zile, astfel încât sunt luate în calcul și alte variante pentru ca CEO să primească fondurile necesare în vederea achiziționării certificatelor de CO2.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!