spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicOpinie: În 7 zile se va rezolva problema banilor pentru certificatele de...

  Opinie: În 7 zile se va rezolva problema banilor pentru certificatele de CO2

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că problema finanțării pentru plata certificatelor de CO2 va fi rezolvată până săptămâna viitoare. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că, în opinia sa, până săptămâna viitoare se vor găsi soluțiile necesare pentru obținerea banilor necesari.

  Căldărușe a precizat că nu se mai pune momentan cu prioritate problema altor teme de discuție între administrație și sindicate, având în vedere că Bugetul de Venituri și Cheltuieli este strâns legat de situația achiziției certificatelor de CO2. În opinia liderului de sindicat, totul va fi lămurit în cursul săptămânii viitoare. „Eu cred că în 7 zile se va rezolva problema banilor pentru certificatele de CO2. Nu aș fi adeptul unui credit bancar, deși ar fi varianta garanției guvernamentale și băncile nu cred că nu vor spune nu. Eu cred că se va găsi totuși o altă soluție. Acel ajutor de stat de 241 de milioane de euro este aprobat și se așteaptă avizul de la Comisia Europeană. Cred în continuare că se va găsi o soluție convenabilă pentru companie în zilele următoare”, a declarat Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

  Complexul Energetic Oltenia trebuie să achite certificatele de CO2 până la finalul lunii viitoare, pentru a nu fi amendat de Comisia Europeană. Penalitățile sunt de 100 de euro pe zi pentru fiecare certificat neachiziționat. În același timp, sindicatele așteaptă să negocieze creșteri de salarii pentru 2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!