spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateVacanța prelungită pentru elevi, contestată de părinți. "Își bat joc de copiii...

  Vacanța prelungită pentru elevi, contestată de părinți. „Își bat joc de copiii noștri și de noi”

  Este revoltă în rândul părinților după decizia ministrului Educației de a prelungi vacanța de Paște. La Târgu Jiu se vorbește, din nou, de un protest în stradă, evenimentul fiind plănuit în mediul online.

  Sorin Câmpeanu a anunțat modificarea anului școlar pe fondul pandemiei. „E vorba de o prelungire a vacanței de primăvară cu 2 săptămâni. Până acum era vacanța 2 – 11 aprilie pentru catolici, iar pentru ortodocși până pe 9 mai. Am transferat 2 săptămâni din vacanța de vară în primăvară. Învățământul online în clasele primare e greu de imaginat. Plus că în aprilie va fi vârful, oricum vor fi luate și alte măsuri, în loc de 2 săptămâni de învățământ online în aprilie, poți avea 2 săptămâni de prezență fizică în mai. E frustrant să alegi între două variante care nu sunt ideale, e frustrant să pui în balanță vacanța de vară, e frustrant să traversezi această perioadă pandemică”, a transmis ministrul Educației.

  Ce se întâmplă cu examenele?

  Sorin Câmpeanu a mai anunțat că măsura nu va modifica calendarul examenului de bacalaureat. „Dincolo de aceste două săptămâni de vacanță de vară, care se mută primăvara, BAC-ul se va desfășura la aceleași date, Evaluarea Națională va începe pe 5 iulie. Această adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza și simulările pentru clasele a II-a și a IV-a. Un singur dezavantaj există, se micșorează vacanța de vară cu două săptămâni”, a mai spus Cîmpeanu. Revoltă în rândul părinților gorjeni noile măsuri anunțate nu sunt văzute de ochi buni. După perioadă îndelungată de pauză educațională, părinții susțin că oficialii din educație fac experimente pe copii. „Pur și simplu își bat joc de copii. Și așa i-au bulversat, când la școală când acasă, când on-line, când deloc”, a declarat mama unei fetițe din Târgu Jiu. „Trist, trăim vremuri de neimaginat, iar lipsa școlii accentuează acest dezastru”, este de părere un alt părinte. „Părerea mea este că își bat joc de copiii noștri, de noi și de țara asta. Până nu o să ieșim în stradă, nu o să se rezolve nimic, sau probabil asta se urmărește, o nouă revoluție” consideră o mămică din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: