spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrestatorii CEO, în pericol în cazul disponibilizărilor colective

  Prestatorii CEO, în pericol în cazul disponibilizărilor colective

  Programul de disponibilizări colective de la Complexul Energetic Oltenia va afecta inclusiv prestatorii deținuți de companie. Complexul Energetic Oltenia este acționar la trei societăți comerciale care prestează sau care prestau diferite servicii pentru colosul energetic. Acestea sunt: Minprest Serv Rovinari, Medserv Min și Unitatea de Execuție Foraje din Motru. Dacă UEF Motru nu mai are activitate de ani de zile, având probleme financiare majore, la celelalte două firme sunt înspre 1.300 de salariați în total.

  Medserv Min Rovinari este unu dintre prestatorii de servicii cu cel mai mare număr de de salariați. Execută plantări, servicii de curățenie în carierele miniere, asigură service pentru centrale termice și alte tipuri de echipamente, precum stingătoarele de incendiu.

  Medserv Min prestează servicii în domeniul medical pentru salariații Complexului Energetic Oltenia. Este personalul medical care funcționează în cabinetele de la nivelul termocentralelor și al subunităților miniere.

  Gabriel Giorgi, fostul manager al Minprest Serv Rovinari, a declarat că activitatea prestatorilor la care Complexul Energetic Oltenia este acționar se va reduce proporțional cu scăderea numărul de salariați de la colosul energetic. În perioada următoare este de așteptat ca mii de mineri și energeticieni să iasă la pensie sau să fie disponibilizați colectiv, în baza programului multianual.

  Gabriel Giorgi a precizat că nu crede că cei doi mari prestatori, Minprest Serv Rovinari și Medserv Min, se vor închide imediat, ci vor mai funcționa atâta timp cât vor mai primi fonduri de la Complexul Energetic Oltenia. Având în vedere situația economică a Gorjului, va fi imposibil ca Minprest, cel puțin, să își diversifice activitatea și să încheie contracte cu terți, pentru a nu mai depinde de Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: