spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSocialÎntâlnire a tinerilor ortodocși din Oltenia, la Turburea

  Întâlnire a tinerilor ortodocși din Oltenia, la Turburea

  Turburea din județul Gorj a găzduit sâmbătă, 19 iunie, „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia“ (ITO – Oltenia), care se află la ediția a XVI-a.

  Cu acest prilej, într-un cadrul pitoresc, reprezentanții grupurilor de tineri și asociațiilor de tineri din Arhiepiscopia Craiovei s-au reunit, alături de preoții coordonatori, au participat la activități de cunoaștere, ateliere de creație, la jocuri interactive, au prezentat momente artistice și au participat la conferința „Rolul tânărului în Biserica”, susținută de Pr. Lect. Univ. Ioniță Apostolache, din cadrul Facultății de Teologie din Craiova. ITO Oltenia 2021 a început cu slujirea Sfintei Liturghii sub protia PC Grigore Vulcănescu, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, cel care a și transmis participanților cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. După alocuțiunile autorităților a urmat prezentarea organizațiilor de tineri și a grupurilor parohiale din Arhiepiscopia Craiovei și celelalte activități prevăzute în programul propus de Biroul pentru tineret coordonat de PC Preot Inspector Ștefan Bărbulescu: „Întâlnirea și-a propus câteva obiective cât se poate de clare. În primul rând, aici au fost prezenți reprezentanții grupurilor de tineri din Oltenia, reprezentanții a 25 de grupuri de tineri și asociații de tineri creștin-ortodocși, care au venit de dimineață, au participat la Sfânta Liturghie, unde preoții coordonatori ai grupurilor de tineri și asociațiilor de tineri au slujit Sfânta Liturghie. Apoi, în acest cadru pitoresc, fiecare grup și-a prezentat istoricul, activitățile desfășurate și câteva gânduri pentru viitor. Pentru că motto-ul acestei întâlniri este „Împreună întru Hristos, ieri, azi și în veșnicie”.

  Tinerii și-au prezentat talentele

  Tinerii au participat la un atelier, rezolvând un joc de îmbinare a unor piese de puzzle. Obiectivul acestui joc este ca tinerii să realizeze că ei fac parte dintr-un Trup, Trupul lui Hristos – Biserica și fiecare din ei are un rol important.

  În ultima parte a acestei întâlniri, din rândul celor prezenți au ieșit câțiva tineri care au vrut să ne arate talentele lor. „Pe toți am vrut să-i apreciem, să-i vedem așa cum sunt, să-i valorizăm: să-i ascultăm pe cei care cântă, pe cei care recită. Pe toți tinerii noștri vrem să-i aplaudăm, vrem să îi facem să se simtă iubiți și acceptați în Biserică, în apropierea preoților lor și întru dragostea lui Hristos”, a transmis Părintele Consilier Gabriel Sorescu.

  Moderatorul acestui eveniment a fost Părintele Mihail Scorbură, coordonatorul Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova,

  Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

  ITO – Oltenia a fost organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de activități cu tineretul din cadrul Sectorului Învățământ, Activități cu Tineretul și Catehizare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: