spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicSe pregătește subsidiara care va prelua activitățile miniere din CEO?

  Se pregătește subsidiara care va prelua activitățile miniere din CEO?

  Administrația Complexului Energetic Oltenia lucrează la implementarea Planului de restructurare și decarbonare a companiei energetice. Pe lângă închiderea sau intrarea în conservare a unor capacități de producere cărbune și energie electrică și investiții noi, va avea loc și o reorganizare, prin înființarea unei subsidiare care să preia activitățile miniere.

  După cum se cunoaște, actualul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Dan Plăveți, a anunțat că va respecta și implementa Planul de restructurare, cât timp se va afla la conducerea companiei energetice. Componenta de reorganizare prevede înființarea unei subsidiare care să preia activitățile miniere și să separe subunitățile miniere de celelalte activități, adică de parcurile fotovoltaice și de grupurile pe gaze naturale.

  În opinia unuia dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia, subsidiara minieră nu va mai fi înființată, pentru a funcționa separat în holdingul CEO, ci va fi folosită o companie deja existentă. Este vorba de Minprest Serv Rovinari, prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia.

  „După părerea mea, Minprest Serv Rovinari este societatea care ar putea prelua activitățile miniere, însă sindicatele trebuie să fie foarte atente la drepturile care vor fi acordate angajaților care vor ajunge aici. Nu mai este mult și Complexul Energetic Oltenia își va schimba complet structura de personal. Din 2026, cum a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, vor mai rămâne două grupuri pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia. Deci vor fi foarte puțini angajați. Undeva la 3.000, 3.500. Sindicatele trebuie să gândească de acum la un plan de protecție al celor care vor mai rămâne să lucreze în minerit, până când va fi închis tot. Nu putem să îi lăsăm cu o salarizare inferioară. La Minprest salariile nu sunt printre cele mai mari. Sindicatele trebuie să își spună punctul de vedere, dacă Minprest va deveni subsidiara minieră a CEO”, a declarat Vasile Tivig, membru al Sindicatului Energia din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!