spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăActualitateDeputatul Manta l-a interpelat pe șeful Hidroelectrica cu privire la situația microhidrocentralelor...

  Deputatul Manta l-a interpelat pe șeful Hidroelectrica cu privire la situația microhidrocentralelor de pe Jiu

   

  Deputatul PSD Claudiu Manta l-a interpelat pe Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, despre situația microhidrocentralelor de pe Jiu- Dumitra, Bumbești și Livezeni- abandonate la un grad de realizare de peste 90%.

   Discuția a avut loc în cadrul ședinței Comisiei pentru Industrii și Servicii de la Parlament. Deputatul a vrut să știe când vor fi reluate lucrările și câte persoane vor lucra la finalizarea amenajării hidroenergetice, prinsă în ordonanța RePowerEU.

  Bogdan Badea a declarat că hidrocentralele de pe Jiu, începute în urmă cu 14 ani, n-au putut fi finalizate pentru că Hidroelectrica a fost în insolvență și a rămas fără bani. În prezent, se fac demersuri pentru a obține autorizațiile necesare finalizării investițiilor.

  Câteva sute de oameni ar urma să lucreze la finalizarea hidrocentralelor de pe Jiu, dar, după ce vor fi gata vor fi operate doar de 16-18 persoane, în ture permanente, dar și asta pentru o perioadă scurtă de timp pentru că operarea va fi modernizată.

   După ce Ministerul Mediului va emite acordul de mediu, lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de un an și jumătate, a mai spus Bogdan Badea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: