spot_img
27.6 C
Târgu Jiu
joi, august 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicalist: Ministrul Energiei să-și dea demisia, pentru criza de energie pe timp...

    Sindicalist: Ministrul Energiei să-și dea demisia, pentru criza de energie pe timp de caniculă!

    Ministrul Burduja, prins cu temele nefăcute de caniculă. Creșterea consumului de energie electrică, ca urmare a căldurii excesive pe care românii încearcă să o combată cu aparate de aer condiționat, face ca oficialii din Ministerul Energiei să se trezească la realitate. Unul dintre sindicaliștii din energie îi cere să-și dea demisia.

    Liderii de sindicat din CE Oltenia cer demisia oficialilor din Ministerul Energiei. Aceștia sunt răpunzători pentru situația în care a ajuns compania, spun sindicaliștii.
    “Domnul Burduja trebuia să-și dea demisia demult sau să fie demis. La modul cum funcționează, astăzi, sistemul energetic național, din punctul meu de vedere, domnul Burduja și Virgil Popescu sunt cei mai slabi miniștri ai Energiei”, a transmis Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

    Ședință la minister

    România a importat recent până la 1000 MW, din cauza lipsei vântului și a producției scăzute de energie eoliană. Totodată, producția hidro este afectată de secetă, cu un deficit similar de 500-700 MW. Ca urmare, energia pe bază de cărbune este singura sursă viabilă. În aceste condiții, la Ministerul Energiei, va avea loc o ședință pentru a coordona producția de energie.
    Gupurile închise de curând în baza programului de restructurare vor fi pornite. Astfel, în Valea Jiului, la Paroșeni, se va porni un grup pe bază de huilă, iar la Complexul Energetic Oltenia, două grupuri pe bază de lignit vor fi operaționale în zilele următoare.
    „Am discutat cu Hidroelectrica pentru a încerca să crească producția din aceste lacuri de acumulare. Ele sunt încă la un nivel bun, peste 80% și pentru ceilalți producători – OMV Petrom la Brazi produce la capacitate maximă, discutăm cu Elcenul pentru eventuala pornire a CET Sud în București. De asemenea, la Paroșeni, în Valea Jiului, duminică va fi pornit acest grup, pe bază de huilă și la Complexul Energetic Oltenia lignit – încă două grupuri vor putea fi pornite în zilele următoare”, a declarat la ministrul Sebastian Burduja.

    În condițiile de față, se vede importanța majoră a producției de energie pe cărbune. Ar trebui pus în balanță dacă poluarea produsă de ele e atât de gravă, în condițiile în care sunt singurele care pot funcționa în cele mai grele condiții meteorologice, de la cel mai mare ger, până la cea mai grea caniculă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!