Toată lumea se confruntă cu perioade financiare dificile. Aceste momente destabilizatoare și stresante sunt precum ploaia, pe care nu puteți face nimic pentru a o preveni, dar puteți face ceva pentru a vă adăposti atunci când cade. Da, chiar și cei mai disciplinați și organizați europeni din punct de vedere financiar se confruntă cu momente dificile și stresante.
O persoană supusă stresului financiar are dificultăți în a-și plăti facturile și în a-și îndeplini alte obligații financiare. Uneori, acestea pot avea nevoie de online credit pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre aceste situații.
Dacă nu sunt bine abordate, dificultățile financiare pot duce la faliment și la un rating de credit redus. Aceste condiții înrăutățesc lucrurile pentru persoanele afectate, deoarece acestea nu se pot împrumuta sau, dacă o fac, obțin împrumuturi cu rate ale dobânzii inhibitoare. O astfel de situație înseamnă că acestea sunt mai puțin în măsură să își gestioneze situația financiară din cauza veniturilor reduse.
Așadar, cum vă dați seama că treceți prin dificultăți financiare? Ce cauzează stresul financiar? Acest articol educativ explorează răspunsurile la aceste întrebări.
Pe măsură ce vom avansa, veți fi mai în măsură să înțelegeți semnele comune ale stresului financiar. De asemenea, veți înțelege cauzele comune ale acestuia și vă veți pregăti să le evitați pe cele pe care le puteți pentru a rămâne stabili din punct de vedere financiar. Rămâneți pe această pagină pentru a descoperi mai multe și pentru a vă recupera sănătatea financiară.
Semne ale stresului financiar
Persoanele care suferă de stres financiar manifestă diferite simptome. Această secțiune examinează unele dintre cele comune. În funcție de diferiți factori, unele persoane ar putea manifesta toate aceste semne, în timp ce altele ar putea manifesta mai puține.
1. Anxietate și îngrijorare
Stresul financiar poate provoca gânduri rapide despre cum veți plăti facturile viitoare, teama de cheltuieli neașteptate și teama de a vă verifica contul bancar. Uneori, aceste îngrijorări vă pot da nopți nedormite și vă pot întuneca gândurile în timpul zilei.
2. Rușine sau jenă
O persoană aflată în dificultate financiară se poate simți, de asemenea, rușinată sau jenată de sine, deoarece consideră că incapacitatea sa de a-și îndeplini obligațiile financiare îi scade statutul social. Mulți dintre ei evită situațiile sociale care le cer să plătească bani deoarece eșecul lor în acest sens îi face de rușine.
3. Retragerea socială
La fel ca semnul anterior, retragerea socială se extinde la ciclurile interioare de familie și prieteni. Aceste persoane afectate simt că nu se mai „potrivesc” în clasa lor socială. Din păcate, retragerea nu face decât să genereze probleme mai grave, precum depresia și singurătatea.
4. Pierderea controlului financiar
O persoană stresată financiar simte, de asemenea, că a pierdut controlul asupra finanțelor sale. Incapacitatea lor de a-și îndeplini obligațiile financiare de bază le face să se simtă neputincioase și uneori fără speranță de a face ceva pentru a-și remedia situația.
5. Indecizia
Stresul financiar poate afecta negativ și puterea de decizie a unei persoane. Acestea pot avea dificultăți în luarea deciziilor financiare și a altor alegeri în viață.
6. Furie și iritabilitate
Persoanele cu dificultăți financiare simt furie și iritabilitate. Această volatilitate emoțională poate tensiona relațiile și cauza probleme relaționale. De exemplu, o astfel de persoană se înfurie cu ușurință pe membrii familiei din cauza unor cheltuieli mici. De asemenea, acestea pot simți frustrare atunci când trebuie să discute despre probleme financiare.
Cauzele dificultăților financiare
Acum cunoașteți simptomele suferinței financiare. Să continuăm și să examinăm cauzele acesteia, astfel încât să puteți face ceea ce este necesar pentru a le evita.
1. Abilități precare de gestionare a banilor
Abilitățile precare de gestionare a banilor sunt una dintre principalele cauze ale dificultăților financiare în rândul a milioane de europeni. Mulți oameni nu știu cât de des cheltuiesc sute de euro lunar. Mulți dintre ei nu știu cum să respecte un buget. În acest fel, nu pot identifica acele domenii în care risipesc bani și să le abordeze în consecință.
Aceste comportamente pot arunca o persoană în datorii și în mai multe provocări financiare. Dacă vă aflați în dificultate financiară din cauza unor astfel de tendințe, ar trebui să faceți eforturi deliberate pentru a le aborda. De exemplu, dacă nu lucrați sau nu respectați un buget, ar trebui să vă perfecționați abilitățile de bugetare.
Ar trebui, de asemenea, să vă ocupați de cheltuielile impulsive și să învățați cum să vă exercitați gratificarea întârziată. În acest fel, sunteți mai puțin predispus la capcanele datoriilor. În cele din urmă, ar trebui să luați în considerare stimularea culturii dvs. de economisire pentru a vă asigura că nu vă îndatorați atunci când apar urgențe.
2. Venituri reduse sau pierdute
Vă puteți confrunta cu dificultăți financiare din cauza veniturilor reduse sau pierdute. De exemplu, concedierea sau concedierea de la locul de muncă vă poate pune în mare dificultate. De asemenea, vă puteți pierde locul de muncă dacă angajatorul dumneavoastră își încetează activitatea. Perioadele economice dificile vă pot forța să acceptați o reducere semnificativă a salariului pentru a vă păstra locul de muncă. Indiferent de cauză, sunteți obligat să suferiți venituri reduse dacă aceste circumstanțe vă găsesc fără suficiente economii pentru a vă satisface nevoile de bază, cum ar fi hrana, utilitățile și locuința.
3. Lipsa fondurilor de urgență
Deși cauzele dificultăților financiare variază, lipsa unei truse de urgență vă poate agrava incapacitatea de a răspunde dificultăților financiare. Lipsa unei truse de urgență vă poate arunca în datorii pe cardul de credit sau în împrumuturi cu dobânzi mari.
4. Datorii cronice
Oamenii suferă dificultăți financiare și din cauza datoriilor cronice. De exemplu, în timpul COVID-19, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, în timp ce alții au luat salarii reduse pentru a rămâne angajați. Aceste situații au adus multe persoane în datorii, ceea ce a agravat situația lor și a generat dificultăți financiare.
5. Divorțul
Divorțul este o altă cauză a dificultăților financiare grave. Această situație este atât de răspândită încât pune la încercare ambele părți. Nu este de mirare că rata mamelor singure care solicită divorțul este în creștere peste media națională în rândul națiunilor europene și în SUA.
6. Cheltuieli mari și bruște
Oamenii întâmpină dificultăți financiare și atunci când se confruntă cu cheltuieli mari bruște. De exemplu, facturile medicale mari sau reparațiile costisitoare ale vehiculelor pot pune în dificultate persoanele și familiile.
7. Obligații familiale crescute
Creșterea obligațiilor familiale poate provoca, de asemenea, dificultăți financiare. De exemplu, nevoia de a susține membrii familiei poate împovăra finanțele unei persoane, provocând dificultăți.
8. Condiții economice externe
În cele din urmă, vă puteți confrunta cu stres financiar din cauza unor circumstanțe externe pe care nu le puteți controla. De exemplu, trăirea unei recesiuni economice poate afecta negativ puterea de cumpărare a unei persoane și îi poate eroda veniturile. O recesiune afectează întreprinderile, reducând profitabilitatea și punând în pericol locurile de muncă.
Lovitură de adio
Iată ce trebuie să știți despre semnele și cauzele dificultăților economice. Sperăm că știți ce să faceți pentru a rămâne pe linia de plutire în astfel de momente dificile. Mingea este în terenul dumneavoastră pentru a face o alegere în cunoștință de cauză.