spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 13, 2024
Altele
    AcasăPoliticParcursul creșterii pensiilor. Ce guverne s-au ținut de promisiune!

    Parcursul creșterii pensiilor. Ce guverne s-au ținut de promisiune!

    Creșterea pensiilor, în România, este un algoritm greu de pus în practică. Cu toate acestea, vârstnici se numără printre categoria care a simțit creșteri financiare de-a lungul anilor. Social-democrații susțin că meritele de aparțin, deoarece „cifrele vorbesc și demonstrează că PSD și-a îndeplinit misiunea privind majorarea pensiilor a MILIOANE de români”.

    Parcursul calculelor ce vizează sistemul de pensii este explicat de PSD printr-un comunicat de presă.

    „Începând cu 2017, în perioada în care PSD a fost la guvernare, pensiile din România au cunoscut o serie de majorări importante, reflectând angajamentul conducerii partidului de a îmbunătăți nivelul de trai al pensionarilor. În această perioadă, miniștrii PSD ai Muncii au jucat un rol esențial în implementarea acestor creșteri, contribuind la îmbunătățirea situației financiare a milioane de români vârstnici.
    PSD – Lia Olguța Vasilescu (2017-2019)
    În mandatul de ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a implementat una dintre cele mai semnificative creșteri ale pensiilor. În 2017, punctul de pensie a crescut cu 9%, ajungând la 1.000 de lei, iar în 2018, a fost majorat cu încă 10%, ajungând la 1.100 de lei. În 2019, punctul de pensie a crescut din nou, ajungând la 1.265 de lei, o creștere de aproximativ 15%. De asemenea, Vasilescu a inițiat proiectul noii Legi a Pensiilor, care prevedea o majorare treptată a pensiilor, culminând cu dublarea punctului de pensie până în 2021.
    PSD – Marius Budăi (2019-2020, 2021-2023)
    În primul său mandat, Marius Budăi, a continuat politica de majorare a pensiilor, crescând punctul de pensie la 1.442 de lei în 2020, cu 14% mai mult decât anul precedent. În al doilea său mandat, Budăi a fost responsabil pentru implementarea unei noi creșteri în 2021, când punctul de pensie a ajuns la 1.586 de lei. În 2023, punctul de pensie a crescut din nou, ajungând la 1.785 de lei, reflectând o creștere continuă și susținută.
    PNL – Raluca Turcan (2020-2021)
    Raluca Turcan – în 2021, conform Legii, pensiile ar fi trebui să fie majorate cu 40%. Cu toate acestea, au crescut cu doar 14 procente! A fost o lovitură dureroasă pentru seniorii noștri, care s-a reflectat în nivelul de trai al oamenilor.
    PSD – Simona Bucura-Oprescu (2023-prezent)
    În mandatul său, punctul de pensie a fost majorat la 1.895 de lei, punând accent pe echitate și sprijin pentru pensionarii cu venituri mici. În 2024 au existat două majorări semnificative ale pensiilor: prima de la 1 ianuarie, iar cea de-a doua, odată cu recalcularea pensiilor, care odată ci 1 septembrie va genea majorări importante pentru 3,8 milioane de români!
    În concluzie, Partidul Social-Democrat a fost singurul care a reușit să implementeze cu succes programul pe care și l-a asumat în fața milioanelor de pensionari și va continua să fie alături de aceștia. În ceea ce privește celelalte partide, nu doar că nu au generat politici de susținere a pensionarilor, dar au încălcat în mod deliberat Legea care îi obliga să mărească pensiile românilor!!! , transmite PSD, printr-un comunicat de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!