spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăSocialNatura înseamnă viață!

  Natura înseamnă viață!

  Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Tg-Jiu, continuă derularea PROGRAMULUI MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA! Proiectuldesfășurat în acest an școlar, în cadrul acestui program mondial, se numește NATURA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ! și estecoordonat de prof. SIMONA-LIDIA DUMITRU și prof. ANA-MARIA BÎZDOACĂ.

  Copiii grădiniței noastre sunt iubitori atât de animale cât și de natură, de frumos, de verdeață și am decis ca tema din acest an să fie legată de NATURĂ ȘI BIODIVERSITATE. Preșcolarii înțeleg încă de la vârste mici cât de importante sunt pădurile pentru asigurarea oxigenului, având în vedere că sunt supranumite „plămânii planetei” și dorim să le formăm un comportament ecologic responsabil. Responsabilitateînseamnă ocrotirea naturii, cu tot ceea ce reprezintă ea: spații verzi, poienițe, pădure dar totodată și distrugerile pe care le poate provoca tăierea masivă a acestora și cum ne afectează acest lucru viața și sănătatea. Cei mici pot înțelege că dacă pădurea dispare, odată cu ea dispar și animalele și florile, și păsările care își au lăcașul tocmai în aceste zone împădurite.

  Am desfășurat împreună cu preșcolarii, în cadrul proiectului NATURA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ!, activități interesante ca: Piticii plantează, natura înviorează”, „Carnavalul toamnei”, „Și pe Moșul celebrez și natura o salvez”, „Ce este biodiversitatea?” , „Animalele din țaranoastră în anotimpul iarna”, „ Animalul meu preferat  din material reciclabil”, „Lacul codrilor albastru”, „ Natură și viețuitoare”.

  În continuare se vor derula activități atractive pentrupreșcolari beneficiind de sprijinul părinților, partenerilorprecum și al comunității locale.

  Prof. Maria-Augustina Jurebie

  Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!