spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 30, 2024
Altele
    AcasăEvenimentTrei brutării din Gorj amendate de inspectorii sanitar-veterinari

    Trei brutării din Gorj amendate de inspectorii sanitar-veterinari

    Trei brutării au fost amendate de către reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.

    Una dintre unități a primit o amendă de 10.000 lei „pentru lipsa facilităților igienice la chiuvetă; aparatura tehnologică este neigienizată, deși este confecționată din materiale ușor de igienizat; documentele de înregistrare ale mijloacelor de transport nu sunt vizate în baza Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 111/2008 actualizat; lipsa înregistrărilor și monitorizărilor generate de procedurile din manualul H.A.C.C.P.. Nu toate corpurile de iluminat prezintă protecție împotriva împrăștierii cioburilor: Operatorul nu a efectuat operațiuni de igienizare urmate de efectuarea unor teste de sanitație; nu există substanțe dezinfectante în cantități corespunzătoare, în scopul prevenirii apariției și răspândirii SARS-CoV-2“, a prezentat Robert-Cosmin Spînu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

    Pește confiscat de inspectorii sanitar-veterinari

    O altă sancțiune de 10.000 lei a fost aplicată unei brutării, pentru că nu se respectă circuitul de igienizare al navetelor de pâine, acestea fiind introduse în spațiul de producție fără a fi igienizate în prealabil.

    Inspectorii sanitar-veterinari au găsit o serie de nereguli la o unitate de panificație, care constau în paviment și plafon cu porțiuni degradate, chiuvete fără facilități igienice; nu există un program de autocontrol actualizat; nu a efectuat și teste de sanitație; există contract dezinfecție, dar până la data controlului nu se efectuaseră operațiuni; operatorul a transportat materii prime cu mijloace auto neigienizate și având documentele de înregistrare nevizate.   Amenda aplicată a fost, de asemenea, de 10.000 de lei.

    DSVSA a mai sancționat un supermarket cu 10.000 lei, pentru ambalarea în magazin a peștelui și comercializarea acestuia fără elemente de identificare (etichete). A fost confiscată o cantitate de aproape nouă kilograme de șprot vrac, care va fi neutralizat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!