spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateDrumul care face legătura cu cimitirul satului Runcurel ar putea fi afectat...

  Drumul care face legătura cu cimitirul satului Runcurel ar putea fi afectat de lucrările miniere

  Localnicii din satul Runcurel, comuna Mătăsari, s-au plâns, astăzi, prefectului județului Gorj de situația dificilă în care se află ca urmare a extinderii lucrărilor miniere. Corneliu Răducan-Morega s-a deplasat în satul afectat de minerit și s-a întâlnit cu cetățenii, care i-au transmis că nu vor mai putea ajunge la cimitir, la mormintele membrilor familiei sau atunci când va fi un deces, pentru că cei de la Complexul Energetic Oltenia le-au transmis că o porțiune din drum va fi desființat: „Astăzi a avut loc în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, o întâlnire cu localnicii, care au depus numeroase sesizării cu privire la modul în care sunt afectați ca urmare a extinderii lucrărilor de exploatare a cărbunelui.

  Localnicii s-au plâns și de faptul drumul care face legătura cu cimitirul satului ar putea să fie afectat de lucrările miniere, astfel încât vor fi nevoiți să ocolească o distanță mare pentru a putea ajunge la mormintele membrilor familiei sau atunci când are loc un deces“, a transmis prefectul de Gorj într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

  „Starea de nemulțumire a cetățenilor este mare“

  Corneliu Răducan a constatat că starea de nemulțumire a cetățenilor este mare și a promis că va transmite doleanțelor cetățenilor conducerii CEO: „În această zonă, cariera a ajuns foarte aproape de locuințele oamenilor, iar starea de nemulțumire a cetățenilor este mare, deoarece, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru despăgubirea lor în schimbul locuințelor și a terenurilor.

  Voi transmite nemulțumirile oamenilor conducerii Complexului Energetic Oltenia, pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii situației“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: