spot_img
21.1 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăPoliticAngajații CE Oltenia, bătaie de joc a politicienilor. „Una se votează, alta...

    Angajații CE Oltenia, bătaie de joc a politicienilor. „Una se votează, alta se consemnează”

    Batjocură la adresa minerilor și energeticienilor. Mai marii țării una votează și alta consemnează.

    Mai multe amendamente aduse la Legea 262/2010 privind sistemul unitar de pensii publice au fost declarate respinse deși inițial au fost aprobate prin vot. Este vorba despre modificările propuse de parlamentarii PSD care vizează beneficii atât pentru mineri cât și pentru energeticieni. În schimb a trecut amendamentul USR care exclude de la pensionare personalul TESA.

    În Comisia pentru Industrii și Servicii au fost dezbătute mai multe amendamente depuse de politicienii mai multor partide politice, PSD și USR, care vizează reducerea vârstei de pensionare. Dacă inițial toate amendamentele au fost aprobate, ulterior, pe site-ul Camerei Deputaților este specificat faptul că modificările propuse de PSD au fost respinse.

    Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber speră să fie vorba despre o eroare tehnică. „Rămân surprins, pentru că una este pe înregistrare și s-a întâmplat în realitate, alta s-a consemnat. Nu vreau să mă duc cu gândul că este ceva făcut intenționat, pentru că sunt dovezi că amendamentul a trecut. Este o înregistrare, o stenogramă, a fost un vot acolo, chiar dacă a fost o ședință în sistem hibrid, și cu prezență fizică, și online. Dacă nu este o eroare tehnică și s-a ajuns la nivelul ăsta, înseamnă că oamenii care sunt acum la putere sunt speriați. Categoric o să cerem explicații. Actuala guvernare are toată puterea, are majoritate în parlament, dacă vrea să treacă un proiect, îl trece. Dacă proiectul nu va trece, înseamnă că actuala putere nu a dorit ”, a transmis deputatul Mihai Weber.

    Parlamentarul a mai declarat că a solicitat reanalizarea proiectului privind grupa de muncă a energeticienilor, proiect ce a fost respins de liberali și useriști.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!