spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateCurtișoara: Au rămas și fără autobuz după blocarea drumului. Care este motivul

    Curtișoara: Au rămas și fără autobuz după blocarea drumului. Care este motivul

    Localnicii satului Curtișoara, aparținător orașului Bumbești-Jiu, au rămas și fără autobuzul Transloc, după ce le-a fost blocat accesul spre proprietăți în urma deschiderii circulației pe centura Târgu-Jiului.

    Gabi Efrim

    Deschiderea circulației pe centura ocolitoare a Târgu-Jiului i-a lăsat pe sătenii din Curtișoara fără drumul de acces spre proprietăți. Totul, după ce după ce o porțiune de 200 de metri din drumul județean a fost închisă. Situația a creat nemulțumire în rândul oamenilor care, duminică, au ieșit cu sutele în stradă. Oamenii au rămas și fără autobuzul Transloc, care a circulat, în ultimii ani, pe ruta Târgu-Jiu-Curtișoara. Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a explicat, la un post de radio local, de ce mijlocul de transport în comun nu mai circulă spre satul ce aparține de orașul Bumbești-Jiu. Edilul susține că fost construit un nou sens giratoriu, unde autobuzul Transloc poate întoarce. Până la deschiderea circulației pe centura Târgu-Jiului, era linie continuă, iar mijlocul de transport în comun ajungea și la Curtișoara,

    Am fost într-o semi ilegalitate, până în acest moment, noi vorbim ca autoritate publică locală și Societatea Transloc. Știți foarte bine că Transloc nu poate opera decât pe raza municipiului Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, proiectele noastre cu finanțare europeană asta spun, că se dotează municipiul Târgu-Jiu cu un sistem de transport ultra performant pe raza municipiului Târgu-Jiu. Acum, de fiecare dată, și la factorii de decizie europeni, ca și la factorii de decizie naționali, am găsit înțelegere că pe un drum care avea linie continuă și avea doar o singură bandă, niciodată nu puteai întoarce un troleu. Să nu uităm că la unul dintre controalele care s-au făcut la Transloc, i se imputase celui care conducea societatea, la vremea respectivă, sute sau mii de kilometri, pentru că ieșise de pe raza teritorială a municipiului Târgu-Jiu, însă, pe baza unei contestații bine pregătite și analizate de oameni care pot să depășească puțin limita obtuză a unora, s-a ajuns la concluzia că este corect, că trebuie să găsești undeva un spațiu mult mai mare, în așa fel încât să întorci. În momentul acesta, și la Romanești, ca și la Iezureni, vorbim la ieșirile din municipiul Târgu-Jiu, s-au creat sensuri giratorii la 50, maxim 100 de metri de ultima casă de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Nu te mai poți duce în fața organului de control cu acel motiv. Aici, e o problemă și de kilometri pe care îi parcurgi și de altceva. Transportul în municipiul Târgu-Jiu este subneționat aproape 80%. Nimeni nu-și asumă. Cu mare respect, pentru că o mare parte din oamenii de acolo îi cunosc. Domnul Bobaru, știu că are un proiect cu finanțare europeană prin care a fost dotat cu un număr de autobuze, ar putea să le folosească pentru tot Bumbești-Jiul și să aducă călătorii până la limita cu Târgu-Jiu, iar de acolo să-i preia Translocul”, a precizat Marcel Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!