spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateOpt magazine alimentare din Gorj au fost amendate de inspectorii sanitar-veterinari

    Opt magazine alimentare din Gorj au fost amendate de inspectorii sanitar-veterinari

    Opt magazine alimentare din județul Gorj au fost amendate de inspectorii sanitar-veterinari, cu sancțiuni cuprinse între 1.200 și 10.000 de lei.

    Un magazin a fost sancționat pentru desfășurarea de activități supuse controlului în spații neaprobate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Sancțiunea complementară a constatat în emiterea unei ordonanțe de interzicere a activității până la remedierea neconformităților constatate.

    Un alt magazin a fost amendat pentru nereguli în condițiile de depozitare a produselor alimentare (produse alimentare depozitate direct pe paviment: caserole cu mici preformați, mălai, zahăr, ulei etc.).

    De asemenea, două magazine alimentare au fost amendate „pentru încălcarea cerințelor în vigoare privind igiena spațiilor de depozitare, de expunere şi comercializare: aparatură frigorifică neigienizată şi cu porțiuni deteriorate, paviment și plafon cu acumulări de murdărie, rafturi de expunere a produselor ambalate neigienizate și cu suprafețe degradate“, conform reprezentanților DSVSA Gorj.

    Totodată, inspectorii sanitari veterinari au mai amendat un restaurant pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare: șnițele de pui netratate termic lângă mezeluri feliate gata de consum, ouă consum lângă brânză telemea, desert depozitat în frigiderul de materii prime; produse din carne preambalate refrigerate alături de margarină, frișcă, băuturi răcoritoare, apă minerală.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!