spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateLider din CE Oltenia: Ne-au dat un zăhărel de ăsta. Au făcut...

    Lider din CE Oltenia: Ne-au dat un zăhărel de ăsta. Au făcut chestii ca să ne închidă

    Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, afirmă că, în istoria mineritului, nimeni nu a făcut ceva bun pe termen lung pentru mineri și energeticieni.

    Gabi Efrim

    Este nemulțumire mare în rândul foștilor și actualilor mineri. Cei care au ieșit la pensie au primit decizii de recalculare pe minus. Minerii și energeticienii care vor ieși la pensie după data de 1 septembrie vor primi pensii mai mici. Dumitru Pîrvulescu amintește că a atras atenția că se va ajunge în această situație, încă de acum câțiva ani, când au început protestele pentru aplicarea Legii nr.197/2021.

    Eu spun chestia asta încă de acum 3 ani, când mă înjurau, pentru că am spus că nu e normal să dai o lege, s-o amâni o lună și în timpul în care tu ai amânat-o, să scrii în PNRR, Guvernul Cîțu și care au mai fost, că reface reforma sistemului de pensii strict numai pe contributivitate. Sper că n-au uitat, sunt înregistrări făcute și colegii spuneau că am ceva cu ei, că sunt împotriva legii. Eu vedeam ce fac băieții ăștia, pentru că, în istoria mineritului, nimeni nu ne-a făcut ceva bun pe termen lung. Ne-au făcut chestii ca să ne închidă, să ne reducă activitatea și pentru chestia asta ne-au dat un zăhărel de ăsta, cum ne-a dat, și acum, legea pensiilor pe perioadă scurtă. Vor fi diferențe foarte mari în zona de subteran, unde pensia a fost calculată corect pe lege. Unde pensia nu a fost calculată corect, vorbesc pe Legea 197, pentru că știți că e un întreg scandal cu mii de procese, aici nu sunt diferențe chiar așa mari. Diferențele erau mari, dacă pensia colegilor se calcula, luând în considerare toate atributele legii. Și ați văzut că unii au calculat, luând în calcul doar punctajul, alții stagiul și de asta nu sunt diferențe mari, pentru că dacă calculau în funcție de stagiul de cotizare de 25 și punctajul pe special, erau diferențe de 40%. Și, probabil că asta a fost sarcina de la București, să nu se calculeze pensiile integral după lege, ca să nu fie diferențe foarte mari. Ați văzut că sunt colegii cu 300-400, n-au fost diferențe de 1500 sau de 2000 și ceva, cât sunt la subteran”, a conchis liderul FNME.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!