spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, octombrie 5, 2024
Altele
    AcasăActualitateSalvamontiștii gorjeni, la înălțime, la cel mai important concurs de salvare montană...

    Salvamontiștii gorjeni, la înălțime, la cel mai important concurs de salvare montană din Europa

    Echipa Salvamont România, din care fac parte și salvamontiștii gorjeni, s-a clasat pe locul III la cel mai mare concurs profesional al salvatorilor montani din Europa, care se desfășoară în Italia.
    „Mândri ca suntem români, mândri ca suntem salvamontiști!
    Rezultate de excepție pentru Salvamont România, la cel mai mare concurs profesional al salvatorilor montani din Europa.
    Pana la afișarea rezultatelor finale, putem confirma ca echipa Dacia -Salvamont România s-a clasat pe locul III între țările participante.
    Salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brașov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Zărnești și Dâmbovița au participat astăzi la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race, concurs tehnico-aplicativ cu participare internațională – cel mai mare de acest gen organizat cu specific de vară, in care, alaturi de cele peste 60 de echipe din Italia, vor participa și echipe de salvatori montani din țări cu mare tradiție în salvarea montană din Europa.
    Salvamontiștii romani au participat cu trei echipe: Dacia, Carpați și Valahia , plus un echipaj comun cu salvatorii italieni în echipa Amicizia , echipă special constituită pentru a marca faptul ca prietenia dintre salvatori este mai presus decât performanța sportivă.
    Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani derulată de noua conducere a Salvamont Romania a dus la încheierea unui parteneriat durabil cu structura similara din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare , invitații și participări la conferințe de profil“, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președintele Salvamont România.
    În săptămâna ce va următoare, salvamontiștii romani vor continua să desfășoare diverse activități de pregătire, alături de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat intre conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări și vor participa la festivitățile ocazionate de aniversare a 70 de ani de activitate a CNSAS – Corpul National de Salvare Alpina si Speologica Italian.
    România, prin Salvamont – singura structură de salvare montana din țara noastră, este apreciată de către organizații similare din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea acestei activități, pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii.
    Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră cu drepturi depline în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR, F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internațională a salvatorilor cu drone.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!