spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăActualitateAtenție gorjeni! Cine riscă să rămână cu gunoiul neridicat de la poartă

    Atenție gorjeni! Cine riscă să rămână cu gunoiul neridicat de la poartă

    Firma de salubrizare care are contract cu ADIS Gorj nu va mai ridica pubele de la porțile gorjenilor, dacă deșeurile menajere vor fi amestecate cu cele reciclabile.

    Noi măsuri au fost luate la nivelul județului Gorj pentru a-i determina pe gorjeni să facă o colectare selectivă a deșeurilor. De la 1 august, de la cetățenii din cele 47 de localități ale Gorjului cu care ADIS are contracte, firma nu va mai ridica pubele de la porțile gorjenilor, dacă deșeurile menajere vor fi amestecate cu cele reciclabile. Pe pubelele a care se vor descoperi astfel de probleme se va pune bulină roșie. O altă măsură luată este aceea că nu toți gorjenii vor mai primi saci galbeni pentru a face colectarea selectivă a deșeurilor, ci numai cei care vor folosi sacii numai în acest scop. 

    „Aceste modificări au plecat de la ideea că foarte mulți oameni ne spuneau că operatorul nu le mai lasă sacii galbeni pentru a colecta materialul reciclabil. Am avut o discuție cu operatorul de salubrizare și am stabilit ca, începând din această săptămână, toți oamenii din județ din localitățile care fac parte din ADIS Gorj să primească acești saci de colectare a fracției uscate. Urmează ca, de acum înainte, acești saci să fie dați doar acelor oameni care chiar fac reciclare. Nu mi se pare normal ca noi să împărțim zeci de mii de saci, iar în momentul în care mergem la poarta omului să ridicăm acești saci, să ridicăm nici la jumătate din cei dați pentru a fi colectați ulterior. Totodată, începând cu data de 1 august, oamenii nu vor mai avea voie să împreune în același recipient materialul reciclabil cu deșeul municipal. Acolo unde vom găsi astfel de situații, vom pune o bulină roșie pe tomberon. În momentul în care vom pune bulina roșie, acel tomberon nu va mai fi ridicat.(…) Materialele reciclabile sunt cartoane, PET-uri, folie, doze de aluminiu sau sticlă”, a precizat directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Salubrizării, Luis Popa.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!