spot_img
17 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăActualitateParteneriat între Universitatea „Constantin Brâncuşi” și RENAR

    Parteneriat între Universitatea „Constantin Brâncuşi” și RENAR

    Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu și RENAR, organism de acreditare recunoscut le nivel european, au încheiat un parteneriat, pe mai multe domenii de activitate.
    „Prezent la Conferința SYMECH 2024 la Universitatea Constantin Brâncuși, prof. univ. dr. ing. Fănel Iacobescu, președinte RENAR, singurul organism de acreditare recunoscut le nivel european, a prezentat mai multe teme de interes pentru consumatorii români.
    În cadrul dezbaterii de la Universitatea Constantin Brâncuși a fost stabilita semnarea unui parteneriat între RENAR și Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu pe mai multe domenii de activitate“, au transmis reprezentanții UCB.
    RENAR veghează la calitatea apei și la siguranța alimentelor

    RENAR verifică permanent, prin laboratoarele acreditate, siguranța calității apei potabile. ”Sunt aproape 180 de companii de apă în România. În legea apei este un articol care spune că monitorizarea calității apei se face de către producător sau distribuitor si DSP. Toate laboratoarele sunt acreditate, dar RENAR garantează competența, știu să facă corect, pe baze standard, analizele. Șeful de laborator este pus de directorul companiei. S-ar putea să existe idei de conflict de interese”, a mai explicat prof. univ. dr. ing. Fănel Iacobescu.

    În parteneriat cu Ministerul Agriculturii, RENAR va demara în curând un proiect de monitorizare a calității produselor bio și al produselor tradiționale. Comercianții nu vor mai putea aplica eticheta bio sau tradițional dacă produsele nu sunt conforme.

    ”Împreună cu autoritatea în domeniul agriculturii, am dezvoltat scheme de acreditare și putem dezvolta și alte scheme de acreditare pe cerințe în diverse domenii de siguranța alimentului, de încredere în alimentele pe care le consumăm. Am acreditat organisme care certifică că produsele sunt de origine geografică cunoscută”, a mai spus prof. univ. dr. ing. Fănel Iacobescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!