spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăAdministratieGorjul, gazda unui eveniment național inedit! Ce transmite președintele Consiliului Județean

    Gorjul, gazda unui eveniment național inedit! Ce transmite președintele Consiliului Județean

    Exercițiul complex de salvare pe timp de noapte, organizat zilele trecute în Gorj, s-a încheiat cu succes. Este vorba despre Moonlight Rescur 2023, eveniment salutat și apreciat de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

    În perioada 16-18 iulie, în județul Gorj, a avut loc acest exercițiu național al Salvamont, o premieră în România. Evenimentul a testat capacitățile echipelor de salvatori montani de a acționa în condiții de noapte sau în medii fără vizibilitate. Organizatorii, Salvamont România și Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Vodafone România, au desfășurat diverse activități practice de salvare, coordonate prin imagini live transmise de drone cu termoviziune.

    „Moonlight Rescue 2024 este o acțiune de o importanță deosebită pentru județul Gorj și pentru întreaga comunitate de salvatori montani din România. Acest exercițiu complex de salvare pe timp de noapte demonstrează angajamentul nostru de a îmbunătăți continuu capacitățile echipelor de intervenție în situații critice, în condiții de vizibilitate redusă sau inexistentă. Participarea numeroasă a echipelor de salvatori montani și speologi din întreaga țară, precum și utilizarea celor mai noi tehnologii și echipamente, subliniază seriozitatea cu care tratăm pregătirea și eficiența acestor intervenții.Moonlight Rescue 2024 nu este doar un test al abilităților noastre tehnice și logistice, ci și un pas important în consolidarea unei rețele naționale de salvare montană bine pregătită și echipată pentru a face față oricărei provocări. Continuăm să investim în pregătirea profesională a salvatorilor noștri și să asigurăm cele mai bune condiții pentru siguranța turiștilor și a comunității noastre”, a transmis președintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

    Evenimentul a inclus teste cu echipamente de ultimă generație, cum ar fi binocluri, lunete cu IR și tărgi cu motor electric, și demonstrații practice pentru mass media și public. Exercițiile de căutare și salvare au fost desfășurate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în locuri precum Cheile Galbenului și Cheile Gropului. Participanții au provenit din diverse județe, incluzând Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Brașov, iar partenerii locali au fost Primăria și Consiliul Local Baia de Fier și Serviciul Public Județean Salvamont Gorj. Moonlight Rescue 2024 reprezintă un pas important în creșterea eficienței și pregătirii salvatorilor montani din România.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!