spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentDosarul „masa caldă“, retrimis pe masa procurorilor

  Dosarul „masa caldă“, retrimis pe masa procurorilor

  O instanță de judecată a Tribunalului Gorj a stabilit ca procurorii să refacă rechizitoriul din dosarul „Masa Caldă”. Faptele cercetate au fost comise în urmă cu aproximativ zece ani. În dosar sunt vizați în jur de 20 de șefi din minerit din zona Motru.

  Sentința a fost stabilit de către un judecător de drepturi și libertăți. Procurorii trebuie să refacă rechizitoriul într-un termen de cinci zile, urmând să fie analizat din nou. „Admite în parte excepțiile formulate de inculpații: Căciulan Marinela Ana, Ciorecan Alexandru, Creţan Vasile, Gheorghescu Florentin Nicu, Stelescu Nicolae, Dondera Ion, Giuranu Liviu, Ghiga Ion, Iovan Sorin, Tatomir Valentin, Mezinca Mircea şi Râbu Vasile cu privire la actul de sesizare al instanței. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 627/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în ceea ce priveşte descrierea faptelor. Potrivit art. 345 alin. 3 din Codul de procedură penală, în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului”, se arată în decizia instanței.

  Mâncare de 28 miliarde de lei decontată ilegal

  Persoanele inculpate sunt acuzate că ar fi decontat ilegal suma de 28 miliarde lei vechi, contravaloarea mâncării oferite la cantinele din cadrul unităților miniere în special pentru sportivii care erau legitimați la anumite echipe susținute de către companie.

  Rechizitoriul a fost înaintat inițial cu peste trei ani, dar s-a tot „plimbat“ printre instanțele de judecată, constatându-se mereu anumite neregularități în privința rechizitoriului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: