spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSănătateNoi cazuri de infectări la DGASPC Gorj

  Noi cazuri de infectări la DGASPC Gorj

  Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj raportează noi cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 in rândul beneficiarilor și angajaților.

  „În perioada 24-31.01.2022, pe un trend ascendent al transmiterii variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, la nivelul centrelor rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au fost confirmate 18 cazuri de
  infectare cu coronavirus. Este vorba despre 9 beneficiari și 9 angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite. Toate cele 18 persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii.
  DGASPC Gorj testează săptămânal angajații și beneficiarii (copii și adulți) nevaccinați, precum și pe cei care prezintă simptome specifice infectării cu COVID.
  La momentul actual, sunt vaccinați 93% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-COVID. Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 83%.
  În continuare, se mențin măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe,
  păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare. Beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.
  De asemenea, DGASPC Gorj pune la dispoziția serviciilor sociale subordonate materiale de protecție în cantități suficiente, stocurile fiind asigurate pentru următoarea perioadă.
  Deși procentul de vaccinare este ridicat atât în rândul angajaților, cât și la beneficiari, având în vedere faptul că transmisibilitatea acestui virus este foarte mare, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj recomandă în continuare vaccinarea beneficiarilor și angajaților, ca măsură de prevenire a infectării”, transmit oficialii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție al Copilului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: