spot_img
7.9 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 1, 2024
Altele
    AcasăSocialTichete sociale pentru sprijin educațional pentru zeci de copii din Motru

    Tichete sociale pentru sprijin educațional pentru zeci de copii din Motru

    Aproximativ 70 de copii din municipiul Motru vor putea beneficia de Tichete sociale pentru Sprijin educațional

    „Primăria Municipiului Motru, prin Serviciul de Asistență Socială, a identificat un număr de 62 persoane ce pot beneficia de Tichete sociale pentru Sprijin educațional (valoarea unui tichet fiind de 500 lei) și 7 persoane pentru Tichete sociale de grădiniță (valoarea unui tichet fiind de 100 lei)“, a anunțat primarul municipiului Motru, Cosmin Morega.

    Ajutorul financiar este acordat de stat și este reprezentat de acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pentru copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

    Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educațional este de 500 lei/an școlar, suma respectivă fiind disponibilă pentru a fi utilizată pe parcursul unui an calendaristic. Tichetele sociale pentru sprijin educațional pot fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare, respectiv rechizite necesare frecventării școlii: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și pentru achiziționarea de articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

    De acest ajutor pot beneficia familiile care au un venit pe membru de familie de până la 284 lei/lună (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură – 142x 2).

    73 tichete sociale au fost distribuite

    De asemenea, Primăria Motru a distribuit 73 tichete sociale pe suport electronic „Mese Calde”(180 lei/lună) acordate din fonduri europene pentru persoanele cele mai defavorizate, cu vârstă mai mare de 75 ani și pensie minimă.

    „Semenii noștri trebuie ajutați în funcție de problemele dumnealor și în limita competențelor instituției pe care o conduc. Atât eu, cât și colegii mei facem tot ce este posibil pentru a veni în sprijinul acestora și îi asigurăm de toată disponibilitatea noastră“, a mai spus primarul Cosmin Morega.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!