spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertReacția președintelui CJ Gorj, după numirea Roxanei Mînzatu la conducerea CE

    Reacția președintelui CJ Gorj, după numirea Roxanei Mînzatu la conducerea CE

    Numire importanta în Comisia Europeană, obținută de România. Social-democrata Roxana Mînzatu a fost desemnată pentru una din funcțiile de vicepreședinte. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, susține că poziția va ajuta la consolidarea relațiilor României.

    „Felicitări doamnei Roxana Mînzatu pentru obținerea unei funcții de înaltă responsabilitate în cadrul Comisiei Europene, preluând portofoliul pentru Competențe și Educație, Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, Demografie, precum și pentru numirea sa ca vicepreședinte al Comisiei Europene.
    Este pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană când România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.
    Acest succes reflectă atât eficiența diplomației române, cât și determinarea și abilitățile premierului Marcel Ciolacu în cadrul negocierilor cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
    În această poziție, doamna Mînzatu va coordona implementarea politicilor europene esențiale în domeniul educației și formării profesionale, vitale pentru tranziția verde și digitală, dar și pentru viitorul social și economic al Uniunii Europene. De asemenea, gestionarea unor fonduri importante, precum Fondul Social European Plus și programul Erasmus+, va juca un rol cheie în asigurarea coeziunii sociale și economice la nivel european.
    România, prin acest nou succes, continuă să-și consolideze poziția pe scena internațională, cu realizări notabile, precum accesul în Spațiul Schengen, parteneriate strategice cu Germania și obținerea unei poziții de leadership în Parlamentul European.
    Aceste progrese sunt o dovadă a competenței și viziunii Guvernului României sub conducerea premierului Marcel Ciolacu și a Partidului Social Democrat, care promovează constant interesele naționale în cadrul structurilor europene și internaționale”, a transmis Cosmin Mihai Popescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!