spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 23, 2024
Altele
    AcasăEconomicARTEGO și-a reluat, de astăzi, activitatea

    ARTEGO și-a reluat, de astăzi, activitatea

    Compania Artego Târgu Jiu și-a reluat de luni activitatea. Societatea producătoare de benzi transportoare din cauciuc a dat liber angajaților, în ultima săptămână, din cauza lipsei comenzilor și pentru a mai face economie la utilități. Personalul a revenit însă la lucru și își va relua treptat activitatea.
    Artego a fost ani la rând cel mai mare exportator din Gorj. Cu toate acestea, activitatea firmei este strâns legată de cea a Complexului Energetic Oltenia. Compania, înființată în perioada comunistă, este singura care a rezistat după 1990. Produce în principal benzi transportoare din cauciuc și este unul dintre principalii furnizori ai Complexului Energetic Oltenia. Compania Artego, deținută de salariați, a reușit să își axeze activitatea mai mult pe exporturi.
    Societatea Artego este printre puținii producători naționali de benzi transportoare din cauciuc. Calitatea produselor este recunoscută pe plan internațional. Cu toate acestea, Artego a fost ani de zile partener al Complexului Energetic Oltenia. Era principalul furnizor de benzi pentru circuitele care transportă cărbune și steril. În ultimii ani comenzile din partea Complexului Energetic Oltenia au scăzut simțitor. Alternativa în fața închiderii a fost exportul de produse din cauciuc. Astfel, orientarea a fost către piețele din Europa Centrală și de Vest. Artego mai mare în prezent 500 de salariați.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!