spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 6, 2024
Altele
    AcasăActualitateFestivalul Tocanului, la Novaci, cu preparate autohtone și muzică tradițională

    Festivalul Tocanului, la Novaci, cu preparate autohtone și muzică tradițională

    Cea de-a V-a ediție a Festivalului Tocanului va avea loc în localitatea Novaci, pe 12 şi 13 octombrie. La această manifestare vor fi prezenți reprezentanții pensiunilor și ai punctelor gastronomice.

    „Festivalul Tocanului, marcă înregistrată la O.S.I.M., organizat la Novaci, județul Gorj, se vrea a fi sărbătoarea care promovează bunele practici ale crescătorilor de animale. În centrul atenției vizitatorilor va fi pregătirea unor produse gastronomice cu specific local precum «tocanul de oaie», un preparat care pe cât este de simplu, pe atât este de gustos și de căutat de consumatori. Acest festival se vrea a fi altfel, deoarece personajele implicate sunt doar novăceni, atât pe scenă, cât și la pregătitul vestitului tocan de oaie, care nu este nici tocănel, nici tocăniță, nici tocătură, nici tochitură sau tocană, originalitatea produsului  fiind și motivul pentru care „Tocanul de Novaci” este marcă înregistrată. Vor fi prezenți cu tocan la vânzare doar ciobanii novăceni, proprietari de  turme, grupați pe familii. Alături de ei vor fi prezenți producătorii  locali de cozonac, tăiței, dulceață, sirop, plăcintă etc., toate produse preparate în casă”, anunță organizatorii.

    Muzică tradițională și modernă

    Tarabele cu haine second hand sunt interzise la Festivalul Tocanului și nu vor exista standuri cu produse industriale sau vestimentare de import și nici produse second hand. Micii comercianți cu tarabe, prezenți de obicei la târgul duminical, şi vânzătorii de vechituri vor lipsi total. În schimb, va exista acel târg al producătorilor de tocan sau de alte produse pregătite „ca la mama acasă” și un târg al meșterilor populari. Petrecerea va începe de sâmbătă seara, de la ora 18.00, când, în cadrul programului folcloric vor urca pe scenă, într-un spectacol de promovare, alături de orchestra „Constantin Stana”, Elena Bălan, peste 20 soliști cu origini novăcene, Grupul Vocal ”Nedeia” și Grupul de Suflători ”Ion Lianu”.

    Seara de 12 octombrie va fi dedicată tinerilor. După programul folcloric, va urma un program cu muzică de tip urban, cu genuri muzicale actuale și variate, în interpretarea tinerilor membri ai formației ACOUSTIC BOYZ, vedete lansate de emisiunea „Românii au talent”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!