spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateTitularizare: 471 de candidați pe 9 posturi

  Titularizare: 471 de candidați pe 9 posturi

  471 de candidați s-au înscris la concursul de Titularizare, care se va desfășura pe data de 13 iulie. La nivelul județului Gorj sunt doar nouă posturi titularizabile.

  „Din păcate, catedrele pe care acești candidați s-ar putea titulariza sunt într-un număr extrem de scăzut: o catedră de Agricultură-Horticultură, o catedră de Arhitectură, trei de Educație Fizică și Sport, două de Muzică Populară, una de muzică vocal instrumentală și una de Pregătire Instruire Practică și Igiena Corpului Omenesc, la maiștri“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  „Nimeni nu poate să primească catedră fără să treacă prin acest examen“

  Cei care aspiră la un post în învățământ trebuie să susțină examenul de Titularizare:

  „Oferta de posturi este extrem de limitată. Metodologia spune că un absolvent de facultate, chiar dacă are un modul pedagogic, nu poate să suplinească ore într-o unitate școlară dacă nu susține acest examen de Titularizare. Scopul examenului este să se obțină o notă destul de mare, astfel încât candidatul să poartă opta pentru ore disponibile cât mai aproape de domiciliul său.

  Dacă un candidat la o anumită disciplină obține cea mai mare notă, atunci are posibilitatea să-și aleagă catedra disponibilă. Nimeni nu poate să primească  o catedră, sau ore în regim de suplinire, fără să treacă prin acest examen și fără să obțină minim nota 5. Există mai multe ședințe de repartizare a candidaților pe tot parcursul verii“, a mai precizat Dana Constantinescu.

  Cei mai mulți candidați sunt pentru posturile de educatoare

  Cei mai mulți candidați înscriși, 97 la număr, au fost pentru educatoare, deși nu sunt posturi titularizabile. 60 au optat pentru învățători, 37 s-au înscris pentru Limba și Literatura Română, 32 la Limba Engleză, opt la Limba Franceză și 23 la Matematică. Sunt doar 6 candidați la Fizică și doi la Chimie.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: