spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicScade numărul celor care se vor pensiona din CEO în baza noii...

  Scade numărul celor care se vor pensiona din CEO în baza noii interpretări a legii

  Scade numărul salariaților care vor putea să iasă la pensie în baza Legii 179 care introduce condiții speciale de muncă la Complexul Energetic Oltenia și în alte companii energetice. În loc de 3.000 de persoane cât se estimase inițial, acum se vehiculează de către sindicate cifra de 1.700 – 2.000 de lucrători care vor putea să se pensioneze la vârsta de 52 de ani.

  Este de amintit că recent a avut loc o întâlnire între sindicate și parlamentarii puterii. S-a convenit să fie emis un ordin al conducerii Casei Naționale de Pensii, în baza căruia să fie reglementate prevederile Legii 179, în baza căreia vârsta de pensionare scade la 52 de ani. Până în 2001 vor fi recunoscute condițiile speciale de muncă pentru grupa a doua, iar după 2001 fiecare va beneficia de grupele care i-au fost acordate.

  Prin urmare, nu toți salariații care au 52 de ani vor reuși să îndeplinească și condiția de vechime de 25 de ani în domeniu, chiar dacă au stagiul de cotizare de 30 de ani. Cel mai probabil vor trebui să mai stea câteva luni bune la companie. Mai există și varianta ca anumite categorii de personal specializat, cum este cel din termocentrale, să poată opta să lucreze și după pensionare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: