spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitatePensionarii în alertă! Poștașii au „uitat” să le aducă pensia

    Pensionarii în alertă! Poștașii au „uitat” să le aducă pensia

    Protest la ușa Poștei Române. Mai mulți pensionari din Târgu Jiu s-au plâns ieri conducerii locale că poștașii nu le-au mai adus banii aferenți luni aprilie. Supărarea este cu atât mai mare cu cât sumele au fost livrate de Casa de Pensii Gorj încă de pe data de 21 aprilie.

    Zeci de nemulțumiți s-au strâns ieri în fața sediului de la Gară pentru a cere explicații. Oamenii și-au dorit să intre la discuții însă porțile s-au închis brusc în fața lor, accesul în incinta sediului fiind interzis. Portarul a fost punctul de legătură dintre cele două tabere. „Nimeni nu știe nimic. E pentru prima dată când iau pensie și trebuia să-mi bani dea din urmă, dar nu au ajuns banii nici acum. Cupoanele au venit de pe data de 23 aprilie. Am mers la Casa de Pensii și am întrebat ce se întâmplă și ni s-a spus că plățile s-au făcut de pe 21 aprilie. Unde sunt banii??”, a declarat una dintre protestatare. „Am și eu un mic ajutor și nu l-am primit. Eu cu ce să trăiesc că trebuie să plătesc datoriile. Trebuia să-mi vină banii acasă și nu a mai venit poștașul. Am 72 de ani ce să fac, să mă duc la muncă, acum, ca să-mi cumpăr o pâine?”, ni s-a plâns o altă pensionară.

    4200 de lei, bani de recuperat

    O altă bătrână susține că nu și-a mai primit drepturile bănești din luna octombrie a anului trecut. Are de recuperat peste 4 mii de lei, bani care îi revin în urma unei recalculări. „Am 4200 de lei de recuperat și nimic. Din luna lui octombrie nu a mai venit. Am fpcut reclamație și nimic. N-am niciun ban și trebuie să merg la medic să dau 250 de lei. De la Casa de Pensii mi s-a spus că dacă mi-a venit cuponul , au trimis și banii dar degeaba, nu am primit niciun leu”.

    Plăți confirmate

    Conducerea Casei de Pensii Gorj susține că tranzacțiile au fost efectuate potrivit calendarului lunar. Ioana Talău susține că nu știe de ce s-a ajuns în această situație. „Nu știu ce s-a întamplat, știu ceea ce am făcut noi, ce ne obligă legea. Toate pensiile au fost virate la timp în cele 4 tranșe. Prima tranșa a plecat în 8 aprilie, ultima în 21 aprilie. Au fost virați bani către toți oamenii, nu stiu ce s-a întamplat mai departe. Noi ne-am făcut datoria”, a declarat conducerea Casei de Pensii Gorj prin directorul Ioana Talău.

    Contactat pentru un punct de vedere, directorul sucursalei Postei Române din Gorj nu a fost de găsit.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!