spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimarul din Bumbești-Jiu, despre protestul de la Curtișoara: Este îndreptățit!

    Primarul din Bumbești-Jiu, despre protestul de la Curtișoara: Este îndreptățit!

    Zeci de locuitori ai satului Curtișoara, component al orașului Bumbești-Jiu, au protestat duminică, pentru redeschiderea drumului de legătură cu drumul național, închis după deschiderea centurii ocolitoare.

    Închiderea porțiunii de circa 200 de metri de drum județean, după ce a fost deschisă circulația pe noua centură a Târgu-Jiului, a scos zeci de oameni în stradă. Locuitorii satului Curtișoara sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri. Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, afirmă că oamenii sunt îndreptățiți să protesteze. Reprezentanți ai Consiliului Județean, Prefecturii, autorităților locale, CNAIR, constructorului și proiectantului centurii Târgu-Jiului s-au întâlnit pentru a găsi soluții, însă, deocamdată, nu a fost identificată niciuna. “Cetățenii au adresat o solicitare către autoritățile din Bumbești-Jiu, pentru a li se da permisiunea să facă acest protest. Este un protest îndreptățit, pentru că cetățenii din zona limitrofă acelui drum, acelei căi de acces care a fost închisă prin punerea în funcțiune a centurii, sunt vitregiți, puțin spus, de accesul spre proprietăți și, mai ales, de a ajunge spre proprietățile unde trebuie să facă lucrări agricole. Eu zic că, mai mult de atât, trebuie făcute mai multe demersuri instituționale. Am făcut un prim-pas, am avut o întâlnire la fața locului cu toți actorii interesați pentru rezolvarea acestei probleme și eu sper ca, într-un viitor cât mai apropiat, să se rezolve problema. Nu este ușor, pentru că este un proiect care are un stadiu destul de mare, e deja pus în funcțiune, contructorul a spus: “Eu trebuie să respect un proiect”, beneficiarul a spus: “Poiectantul a dat această soluție”. Ne-am întâlnit, acolo, reprezentanții Consiliul Județean, autoritățile locale, Prefectură, CNAIR, în calitate de beneficiar, constructor, proiectant, și încercăm să găsim o soluție. Protestul este cu scopul de a trage un semnal de alarmă că există această problemă și trebuie soluționată”, spune Constantin Bobaru.

    Oamenii nu trebuie amăgiți”

    Constantin Bobaru este convins că dacă se vrea, se vor găsi soluții pentru a rezolva problema drumului blocat ridicată de locuitorii satului Curtișoara. Edilul afirmă, însă, că oamenii “nu trebuie amăgiți” că situația va fi remediată „peste noapte”. “Trebuie găsită o soluție tehnică propusă de un proiectant autorizat”, mai spune primarul orașului Bumbești-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!