spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEvenimentScădere semnificativă a accidentelor de circulație grave în urma restricțiilor din starea...

  Scădere semnificativă a accidentelor de circulație grave în urma restricțiilor din starea de urgență

  Numărul accidentelor rutiere grave de pe raza județului Gorj soldate cu persoane rănite și decedate s-a redus semnificativ anul trecut, ca urmare a restricțiilor de deplasare care au fost luate pentru a combate pandemia de COVID-19.

  Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a precizat, la Impact Tv, că accidentele grave s-au redus cu 25. În anul 2020 a fost înregistrată o scădere cu 29% a evenimentelor rutiere grave față de anul 2019. Au fost sesizate 84 de accidente rutiere grave, cu 37 mai puține față de anul 2019. De asemenea, având în vedere că a scăzut numărul accidentelor rutiere, a scăzut și numărul persoanelor decedate cu 35% ca urmare a unor evenimente rutiere, cât și al persoanelor rănite grav tot cu 35%“.

   Cauzele producerii accidentelor

  Viteza excesivă rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere, dar și neacordarea de prioritatea.

  „Principala cauză generatoare de evenimente rutiere o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză. Dintre accidentele grave produse pe raza județului Gorj, 25% se datorează nerespectării vitezei legale. Printre cauze se mai află și nerespectarea regulilor privind depășirea, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor sau traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, precum și indisciplina bicicliștilor și a căruțașilor. Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea evenimentelor rutiere, acesta fiind principalul scop pe care îl au“, a mai precizat Victor Țuhașu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: