spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateSediile Tribunalului Gorj și al Agenției pentru Protecția Mediului vor fi pichetate

  Sediile Tribunalului Gorj și al Agenției pentru Protecția Mediului vor fi pichetate

  Tribunalul şi Judecătoria Târgu-Jiu, vizitate de liceeniSediul Tribunalului Gorj și Judecătoriei Târgu Jiu va fi pichetat vineri, 29 ianuarie, de către locuitori din mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, care sunt afectați de mirosul insuportabil de la depozitul ecologic. „Vom picheta Tribunalul Gorj, pentru că acolo sunt pe rol o serie de procese în care este implicat acest poluator, care contestă măsurile dispuse de autorități, după care ne vom deplasa, la ora 10,00 la Agenția pentru Protecția Mediului, iar la 11,00 vom merge la Primărie“, a spus Marinela Strâmbulescu, unul dintre organizatorii protestului.

  Lucrurile se mișcă în urma protestelor

  Marinela Strâmbulescu a precizat că autoritățile responsabile au început să ia măsuri în urma protestelor celor afectați de poluare: „Am început să protestăm în stradă pentru că simt că lucrurile se mișcă și asta nu face decât să ne bucure, că munca noastră nu a fost în zadar. Problema a fost scoasă pe tapet și autoritățile încearcă să găsească o soluție. Singurul deschis la dialog a fost prefectul Pistol“.

  Vor să monteze senzori la groapa de gunoi

  Locuitorii din cartierele afectate cer amplasarea de senzori la groapa de gunoi și realizarea unui studiu de impact.

  „Primăria are un rol important în problema depozitului de deșeuri pentru că gestionează orașul și emite o autorizația de funcționare.

  Suntem dispuși să realiză  o colectă publică să facem un studiu de impact. Am discutat posibilitatea montării unor senzori certificați, astfel încât să avem un control“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: