spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou protest al elevilor de la Liceul de Arte

  Un nou protest al elevilor de la Liceul de Arte

  Elevii Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu au protestat din nou astăzi împotriva intenției Inspectoratului Școlar Județean Gorj, de desființare a unei clase. Tinerii au venit cu pancarte cu diferite mesaje: „Nu frângeți aripile artiștilor“! sau „Salvați Arta“

  „Vocea elevilor și a tinerilor trebuie auzită de domnii care ocupa funcții și care ar trebui să ne susțină, îndrume dar și sprijini în drumul pe care fiecare dintre noi îl vom urma în viața și pentru a ne descoperi pe noi înșine. Noi, cei care reprezentam elevii Liceului de Arte, am făcut o nouă acțiune de susținere a liceului, din propria inițiativă, astăzi după terminarea orelor, pentru a ne face auziți și să ne spunem părerea“, este mesajul lui Cristian Buză, vicepreședintele Comitetului administrativ al elevilor liceului de arte Constantin Brăiloiu postat pe pagina sa Facebook.

  „Vă rugam din tot sufletul să ne dați șansa de a ne urma visele“

  Reprezentantul elevilor a mai spus că Liceul de Arte este singurul de acest fel din județ, iar unele specializări sunt unice: „Prin talentele pe care le avem fiecare dintre noi artele vizuale desenează, pictează aduc culoarea, arta actorului aduce emoția iar muzica aduce alinarea sufletească.

  De ce să tăiem aripile viitorilor elevi care vor să viseze și să intre în această lume a artiștilor? De ce să nu i sprijinim și chiar să-i încurajăm să facă asta, pot fii marii artiști ai țării și chiar ai lumii de peste câțiva ani! Gândiți-vă doar la visele copiilor, puneți-vă în situația în care oricare dintre dumneavoastră ca părinți ați avea un copil care își dorește din toată inima să urmeze un liceu vocațional de artă și nu ar avea posibilitatea de a face asta la el acasă, deoarece i se frâng aripile de către cei mai mari.

  Reamintim ca Liceul de arte Constantin Brăiloiu Târgu-Jiu este singurul liceu de acest fel din județul Gorj. Ce fac copiii din acest oraș și județ care au asemenea vise? Unii pot avea norocul sa studieze într-un alt oraș iar alții m-ai puțin norocoși să renunțe la visurile lor și să urmeze un liceu oricare doar de dragul de a face o școala și nu a face ceva ce-i place! Stimați domni inspectori, noi elevii, dar și tinerii acestui județ, vă rugam din tot sufletul să ne dați șansa de a ne urma visele indiferent de ce liceu sau școala vorbim“.

  Un consilier local cere demisia inspectorului general școlar

  Adrian Tudor, consilier local și președinte al Partidului Verde, îi cere demisia inspectorului general școlar, Maria Cochină: „Stimată doamnă Inspector general, Cochină, singurul gest onorabil pe care îl puteți face pentru a salva învățământul gorjean este sa va dati DEMISIA.

  Nu există pic de logică în «marea reformă» pe care o propuneți. Condamnați copiii să meargă la licee unde nu au șanse de promovabilitate la bacalaureat. Lăsați pe drumuri profesori cu rezultate. Aceștia sunt colegii dumneavoastră. Credeți că sunteți pe vecie în această funcție? Vă spun eu, NU! Va veți întoarce la catedră (sper ca nu ați redus și la catedra dumneavoastră orele) și veți avea o povară de purtat toată viața“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: