spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 6, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCriză, criză, dar echipele mici nu mor!

    Criză, criză, dar echipele mici nu mor!

    La nivelul fotbalului mare, ligile a II-a şi a III-a echipele au mari probleme. Mitică Dragomir, vicepreşedintele FRF, dar şi preşedinte al LPF spune că situaţia în fotbalul mic e din ce în ce mai grea. „Au dispărut 17 echipe în decurs de câteva luni. Este posibil să mai dispară şi altele, cine ştie. Sunt probleme mari de tot cu finanţarea”, a comentat Dumitru Dragomir. Ei bine dacă de la ligile menţionate mai sus se retrag echipe, la nivelul judeţului Gorj situaţia nu este la identică.

    Una retrasă de la noi

    Aşa cum spunea Dragomir, în două luni de zile 17 echipe au pus lacătul pe poartă şi şi-au încheiat activitatea. Ei bine, la Gorj situaţia nu e încă una dramatică, deşi există probleme cu finanţarea la aproape toate echipele. „Din ce informaţii avem o singură echipă a decis să se retragă în această iarnă. Ne pare rău. Este vorba de Maxima Pocruia, echipă ce nu mai are resurse financiare”, a declarat preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu.
    Acesta a discutat în ultimul timp cu aproape toţi oficialii echipelor afiliate la AJF şi ştie cum stă treaba în teritoriu. „Sunt probleme peste tot, este o perioadă grea, însă oamenii dacă simt că au susţinere nu renunţă. Am discutat mult cu cei care finanţează fotbalul judeţean, ştiu că se fac mari sacrificii şi de aceea atunci când putem îi ajutăm. Suntem alături de echipe pentru că noi nu am exista fără ele”, a declarat Mihai Prunariu.

    „Primarii sunt părinţii echipelor”

    La nivelul fotbalului judeţean, 98% din echipe sunt susţinute din bani de la consiliile locale. Tocmai de aceea, Prunariu discută zilnic cu primarii care au echipe de fotbal. „Vorbesc cu primarii şi ştiu că şi ei au problemele lor în comunităţile de unde sunt. Însă, ce am observat şi mă bucură e faptul că intenţionează să renunţe la fotbal. Mă bucură şi faptul că primarii vin la Adunările Generale ale noastre, chiar sunt activi. Etapă de etapă stau pe băncile de rezerve, chiar merg cu echipele în deplasări şi pun suflet. Pentru ei fotbalul nu e obiect de campanie electorală. Acest lucru chiar trebuie remarcat pentru că primarii sunt ca părinţii echipelor de fotbal”, a mai spus Prunariu.

    Ajutor pentru juniori

    Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu intenţionează ca din această primăvară să fie mai aproape de echipele de juniori de la Liga a IV-a. Tocmai de aceea, Mihai Prunariu va încerca să-i convingă pe consilierii judeţeni să aloce o sumă de bani care să fie investită apoi în echipe. „Nu este vorba de o sumă mare. Intenţionăm să ajutăm toate echipele de juniori cu materiale sportive de la mingi până la echipamente de joc. Vedem ce reuşim, însă e clar că în perioada următoare ne vom îndrepta atenţia mai mult şi spre juniori”, a mai spus Prunariu. Dacă consilierii judeţeni vor dori să aprobe acordarea unei sume de 600 de milioane de lei vechi pe an către AJF, atunci banii vor fi investiţi imediat către echipe. „Dacă noi nu ajutăm echipele, atunci cine să o facă?”, se mai întreabă Prunariu.

    „Fotbalul, singura plăcere”

    Mâna dreaptă a lui Mihai Prunariu la AJF, Daniel Băloi este şi el de părere că fotbalul judeţean trebuie susţinut. „Fotbalul a rămas singura plăcere a oamenilor din judeţ. Au dispărut căminele culturale, aşa că lumea vine duminica la stadionul din comună să vadă meciuri pe viu. Dacă ar dispărea şi această plăcere, atunci nu ar mai exista fotbalul mic”, a spus Daniel Băloi. Acesta nu uită nici de competiţiile pentru juniori pe care vrea să le dezvolte. „Ne dorim să organizăm mai multe turnee, mai multe selecţii, vom încerca să ajungem cu grupele mari de juniori republicani în comunele în care şi stadioanele ne permit pentru a promova imaginea pandurilor, dar şi a AJF-ului. Sunt sigur că în aceste comune sunt copii care ar vrea să susţină o probă de joc la Pandurii, dar unii dintre ei poate nu-şi permit să vină până la Târgu-Jiu pentru această probă de joc. Se pot atrage jucători”, a spus Daniel Băloi.

    Târgu-Jiul, oraş fără echipă mică

    Avem echipă la nivel în alt în Liga 1, dar din păcate Târgu-Jiul nu are şi o echipă în fotbalul mic. Cei doi oficiali de la AJF şi-ar dori să apară o echipă la judeţ din Târgu-Jiu, aşa cum erau pe timpuri. „Ar fi important ca Târgu-Jiul să aibă din nou o echipă la nivelul Ligii a IV-a, să găsim sponsori pentru că este o durere a noastră că nu avem o echipă în Târgu-Jiu. Au fost mai multe echipe, susţinute pe vremuri de diferite întreprinderi, dar acum nu mai există. Şi o altă durere a noastră este aceea că în Târgu-Jiu, în afara terenurilor existente în incinta Complexului Municipal, nu mai există alte terenuri de fotbal. Cel de la Rostramo a dispărut şi este obligatoriu ca în viitor să se facă cel puţin un teren sintetic şi unul sau două de iarbă. Sunt multe şcoli particulare, LPS-ul, grupele de la Pandurii şi în afară de terenul sintetic, care este supra-aglomerat, nu sunt terenuri pe care să se joace meciuri oficiale şi nici măcar de antrenament”, a mai declarat Băloi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!