spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateCare e stadiul celor trei centuri ocolitoare din Gorj

  Care e stadiul celor trei centuri ocolitoare din Gorj

  Se demarează proiectele pentru cele trei centuri ocolitoare din Gorj menite să reducă ambuteiajele. Acestea sunt finanțate de Uniunea Europeană, prin Ministerul Transporturilor. Este vorba despre centurile localităților: Bălești, Bumbești Jiu și Motru. Toate cele trei localități reprezintă porți de intrare în Municipiul Târgu Jiu, respectiv județul Gorj.

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță  că s-au găsit soluțiile pentru traseele pe care le vor parcurge cele trei centuri ocolitoare și urmează realizarea documentațiilor.
  „Am acceptat oferta lansată de Ministerul Transportului pentru a realiza, prin protocol, trei centuri ocolitoare în trei localității identificate de Comisia Europeană ca fiind necesare pentru a fi evitat traficul rutier aglomerat. Vom demara procedurile de achiziție, săptămâna viitoare, pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare pentru comuna Bălești. Vom evita imobilele, mergem pe zonele de extravilan, astfel încât să nu afectăm proprietățile oamenilor. Am discutat cu primarul Mădălin Ungureanu și sperăm ca anul viitor să mergem la pachet cu faza de proiectare și execuție. De asemenea, am discutat cu domnul Bobaru, de la Bumbești Jiu, am stabilit traseul și vrem să evităm zona de Parc Natural Defileul Jiului și natura 2000, conturul final cred că va evita și zona locuită. Și la Motru, împreună cu domnul Morega, am stabilit de comun acord că se va merge cu un drum larg, de patru benzi , care va traversa municipiul Motru, pe traseul drumului național, altă variantă nu există. Au fost experți care au stabilit ca fiind o variantă viabilă. Exproprieri vor fi doar la Bălești și Bumbești Jiu, terenuri extravilane, evităm cât mai mult terenul intravilan.”
  Președintele Consiliului Județean Gorj a mai declarat că lucrările ar putea demara în semestrul II al anului 2024.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Gorjul are nevoie de drumuri de viteza pe principalele directii E-V. N-S , drumuri care sa lege judetul de traseele de viteza ale tarii. E vorba de legaturi cu R.VAlcea-Tr Severin si Filiasi- Petrosani. Necesitatea deplasarii cu viteza cu ocoliri de localitati, din motive economice si personale , e evidenta. In prezent , Gorjul si Tg-jiu sunt in afara traseelor de viteza ale tarii si , doar politia rutiera cu amenzile legale , nu rezolva problema.
   Despre secolul XX se zicea ca e secolul vitezei!!! Factorii de decizie ar trebui sa gandeasca in acest sens ci nu doar prin prizma sanctiunilor la legea circulatiei. Cu ani in urma , drumul ce leaga Tg-jiu de Filiasi , dupa o „modernizare ” a fost declarat ca fiind drum cu limita de viteza de 70km/h in localiatati. Parcurgeti-l si vedeti numarul imens de restrictii la 40-50/h si analizati numarul de accidente grave si foarte grave . Poate trageti si niste concluzii constructive. Lumea are nevoie de deplasari sigure si de timpi minimi pierduti in trafic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: