spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateCare-i soarta locurilor de parcare marcate pe trotuarele din Târgu Jiu?

  Care-i soarta locurilor de parcare marcate pe trotuarele din Târgu Jiu?

  Mai multe trotuare din Târgu Jiu ar putea fi desființate, pentru realizarea unor locuri de parcare de reședință. Autoritățile târgujiene iau în calcul această variantă, după ce Inspectoratul Județean de Poliție Gorj le-a transmis, în urma unor sesizări, că spațiile deja marcate pe trotuar sunt ilegale.

  Problema locurilor de parcare, în zonele de reședință din Municipiul Târgu Jiu, nu este una recentă. Aprobarea noului regulament de funcționare a parcărilor a tulburat apele, sute de cereri fiind în așteptare pentru obținerea unui prim spațiu destinat autoturismelor. În încercarea de a mulțumi pe toată lumea, autoritățile au marcat locuri inclusiv pe trotuare și în fața scărilor de bloc. “ Din păcate, în foarte multe zone din Târgu Jiu, s-au făcut locuri de parcare pe trotuare. Am primit multe sesizări din partea cetățenilor nemulțumiți, care mi-au cerut sprijinul. Vorbim de bunici și mămici cu cărucioare, care susțin că trebuie să meargă pe carosabil, pentru că nu mai există trotuare. M-am interesat și eu și aceste locuri sunt ilegale. Voi depune o cerere să fie desființate”, a declarat consilierul local PSD, Luis Popa.

  Autoritățile susțin că au primit deja avertismente din partea IPJ și că vor acționa în consecință. „Ne-au notificat cei de la Poliția Română. În perioada următoate toate parcările realizate pe trotuar vor fi eliminate, în condițiile în care acolo va rămâne trotuar. Însă, luăm în calcul și varianta ca acolo unde asociațiile de proprietari au solicitat desființarea trotuarelor, să rămână locuri de parcare și trotuarul, pentru pietoni, să rămână pe o singur parte. Nu discutăm de străzi ci strict de accesul în cartierele din Târgu Jiu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: