spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateCriză majoră de sânge în Gorj

  Criză majoră de sânge în Gorj

  Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu se confruntă cu o criză de sânge pentru grupa de sânge A2 RH negativ. Pe perioada de vară, numărul donatorilor a scăzut dramatic. În Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu vin, în general, aparținătorii bolnavilor care au nevoie de sânge pentru diferite intervenții.

  Nicoleta Căluțoiu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu, face un apel către toți cetățenii pentru a veni să doneze: „Ne confruntăm de aproape o lună cu o criză majoră de sânge. Este o situație critică pe stocul de sânge al grupei A II RH Negativ. profit de orice ocazie pentru a putea să promovez donarea mai ales pentru cei care se știu cu această grupă de sânge. Îi rog din suflet ca, dacă își găsesc puțin timp, să vină la donare în orice zi, de luni și până vineri. Nu există o medie și o constantă a donatorilor. Majoritatea celor care vin în această perioadă sunt aparținători“.

  Se va lucra și sâmbăta

  Pentru creșterea numărului de donatori de sânge, începând cu 31 august, Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu va avea program normal de recoltă în ultima sâmbătă din fiecare lună. „Pentru cei care nu se pot prezenta în mod normal în zilele lucrătoare la donare, tot pentru a crește numărul donatorilor care se prezintă în cadrul Centrului de Transfuzii, începând cu data de 31 august, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, centrul va avea program normal de recoltă, pentru cei care se află la serviciu sau la școală și nu pot să se prezinte în timpul zilelor lucrătoare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: