spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 1, 2024
Altele
    AcasăActualitateCultivator de căpșuni din Plopșoru, dispus să primească turiști

    Cultivator de căpșuni din Plopșoru, dispus să primească turiști

    Tursimul experențial în mediul rural este un trend ce atrage mulți oameni dornici să simtă pe pielea lor senzația vieții la țară. O destinație foarte bună pentru aceștia este ferma de căpșuni a lui Ion Ciolacu și a familiei sale, din comuna Plopșoru, județul Gorj. 

    Oricine poate veni la ferma Ciolacu să petreacă o întreagă zi, să participe la lucrările agicole și să-și culeagă cu propriile mâini căpșunile, pe care să le servească proaspete. De asemenea, aceștia pot experimenta diverse rețete tradiționale de deserturi cu căpșuni făcute cu ouă de casă, sau dulcețuri cât mai naturale. Mai mult, ei pot, la rândul lor, să învețe cum își pot transforma gospodăria de la țară în loc de primit turiști ce sunt dornici să petreacă timp în mediul rural, oferindu-le diverse moduri de a experimenta: cultivarea plantelor, creșterea animalelor, prepararea de rețete tradiționale, meșteșuguri și tradiții ce încă se păstrează. 

    „Dacă e cineva și vrea să-și culeagă singur, poate să-și culeagă. Noi ne facem treaba noastră, cu producția, dar putem primi și turiști, dacă vor să participe alături de noi, să învețe cum se cultivă și să mănânce cășuni proaspete sau preparate în mai multe feluri” (Ion Ciolacu – proprietar fermă căpșuni, comuna Plopșoru)

    De această experiență s-au bucurat și tinerii dintr-un proiect european, desfășurat pe raza comunei Plopșoru.

    Fructe ușor perisabile

    Căpșunile sunt fructe ușor perisabile, se strică foarte repede, dar fermierul are contract cu un lanț de magazine, așa că nu are probleme. El spune că a încercat să vândă singur, dar a renunțat.

    „Domnule, desfacerea, tu ca producător, nu poți să ți-o faci, că nu poți să te pricepi la toate. Noi știm să producem, nu știm să vindem. Credeți-mă! Am încercat, dar nu știm să vindem.” (Ion Ciolacu – proprietar fermă căpșuni, comuna Plopșoru)

    Producătorul spune că o cooperativă agricolă ar fi benefică în zonă, dar, din păcate, nu există niciuna, fiind doar câteva în întreaga țară.

    „Patru – cinci producători dacă am fi, ne facem o cooperativă, facem un contract, dăm atâtea vinete, atâtea căpșuni… știm ce să cultivăm, toată lumea… prin acea cooperativă își vând produsele lor fermierii, în alte țări.” (Ion Ciolacu – proprietar fermă căpșuni, comuna Plopșoru)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: