spot_img
Altele
  AcasăActualitateDoi directori din cadrul Primăriei Târgu Jiu, puși pe liber. Au primit...

  Doi directori din cadrul Primăriei Târgu Jiu, puși pe liber. Au primit calificativ „nesatisfăcător“ din partea primarului Romanescu

  Primăria Târgu-JiuDoi directori din cadrul Primăriei Târgu Jiu vor fi puși pe liber. Este vorba de directorul economic al instituției, Narcisa Cristea, și de Hermina Pasăre, director al Direcției de Urbanism. Cele două au primit calificativul nesatisfăcător și nu vor mai putea să ocupe funcțiile pe care le dețin. Evaluarea a fost făcută de către primarul Marcel Romanescu, care a oferit și un exemplu din activitatea Herminei Pasăre care l-a nemulțumit. „Sunt mai multe aspecte care nu m-au mulțumit. Sunt în raportul de activitate. (…) Este pentru prima dată când primarul municipiului Târgu Jiu poate să facă singur o evaluare. Evaluarea din anul 2018, din luna ianuarie, pentru că a apărut și o modificare pe lege, a fost făcută de către mine pe perioada celor șase luni de activitate, pe perioada în care am deținut funcția de primar. În zona Narciselor, pe un teren privat, au fost construite zeci de locuințe. Locuitorii din  zona respectivă vin astăzi la Primărie să solicite, în baza unei normalități firești, introducerea rețelelor de utilități în zona respectivă. Este altceva când îți asumi o dezvoltare într-o anumită zonă și te duci tu prima dată și realizezi rețelele pentru utilități, iar ulterior, dezvoltatorii imobiliari pot să realizeze contracte de vânzare-cumpărare. (…) Străzile din acel cartier Narciselor, aparțin unor persoane fizice. Poate a fost o coincidență că terenul respectiv a aparținut domnului Urdea (n.r. – fostul șef al Poliției Locale Târgu Jiu)“.

  Primarul a mai menționat că urmează desfacerea contractului de muncă. „Calificativul nesatisfăcător nu îți oferă posibilitatea să mergi pe altă funcție de execuție. După ce se parcurg pașii legali urmează desfacerea contractului de muncă“, a mai afirmat Marcel Romanescu.

  Pot să conteste calificatul

  Cele două directoare pot să conteste calificativul primit. „Este o primă evaluare. Dânsele au posibilitatea să depună contestație, așa cum prevede legea. Voi răspunde în termenul legal și la contestațiile pe care dânsele le vor face. Le-am pus la dispoziție raportul de evaluare făcut de mine. Au la dispoziție termenul legal. Doamnele au posibilitatea să meargă și în instanță“, a precizat Marcel Romanescu. Acesta a adăugat că vor fi numiți directori interimari: „Vor fi numiți alți directori pe o anumită perioadă la direcțiile respective. O să iau o decizie. Mai am timp suficient“.

  Toți directorii vor fi evaluați până la finalul săptămânii

  Evaluarea tuturor directorilor din Primăria Târgu Jiu se va încheia în această săptămână: „Urmează că toți directorii și directorii adjuncți din Primăria Târgu Jiu să fie evaluați până la sfârșitul acestei săptămâni. La operativa de luni i-am rugat per toți directorii coordonatori să-i cheme din concediile pe care li le-au luat unii dintre directori pentru această evaluare“, a spus primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: