spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateDoi liceeni gorjeni au câștigat medalii de bronz la Olimpiada Internațională de...

  Doi liceeni gorjeni au câștigat medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Columbia

  Doi liceeni din județul Gorj au reușit să câștige medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat la Bogota, Columbia, în perioada 2-12 decembrie 2022. Echipa României a obținut 5 medalii de bronz și o medalie de argint.

  Vlad-Dorian Vulpe este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, iar Mario Scurtu este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“. Ei au obținut medalii de bronz la această olimpiadă.

  „Felicitări elevilor Vlad-Dorian Vulpe (9A) – Colegiul National Tudor Vladimirescu și Mario Scurtu (9) – Colegiul National Ecaterina Teodoroiu care au obținut medaliile de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, ce s-a desfășurat la Bogota, Columbia, în perioada 2-12 decembrie 2022. Echipa României a obținut 5 medalii de bronz și o medalie de argint.

  Felicitări profesorilor coordonatori (fizică, chimie, biologie), de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, care au sprijinit evoluția acestora!“, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Premieră în învățământul din Gorj

  Vlad-Dorian Vulpe și Mario Scurtu au reușit să se califice împreună în lotul național pentru această olimpiadă, o premieră pentru învățământul gorjean.

  Mario este pasionat de matematică şi fizică. El are, deja, medalii de aur şi argint câştigate la concursuri naţionale şi internaţionale. Liceanul își dorește să studieze în străinătate, după terminarea liceului: „După ce termin liceul, aş vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de fizică şi astrofizică, iar cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată şi nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!