spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateForaje până la 40 de metri, pentru drumul expres Tg. Jiu-Craiova

  Foraje până la 40 de metri, pentru drumul expres Tg. Jiu-Craiova

  Se lucrează într-un ritm alert la întocmirea proiectului tehnic a drumului expres Târgu Jiu-Craiova. În prezent, se lucrează la execuția forajelor care ajung până la 40 de metri adâncime.

  „Investigațiile de teren care se efectuează în momentul de față sunt pentru stabilirea și determinarea coloanei litologice și terenului de fundare. Efectuăm foraje la diferite adâncimi și prelevăm probe, după care mergem în laborator și stabilim cea mai bun strategie pentru elaborarea drumului de mare viteză. Forajele pe care le efectuăm încep de la șase metri și până la 40 de metri. Aceste foraje se efectuează în funcție de structura drumului. Unde avem drum întins , forajele se fac între 6 și 10 metri. Unde sunt pasarele putem merge până la 40 de metri“, a spus un reprezentant al societății care lucrează la întocmirea proiectului.

  Se va lucra cu șase utilaje

  În prezent, se lucrează cu patru utilaje și urmează să mai fie aduse alte două.

  „Este o mobilizare destul de importantă. Partea de studii geotehnice sperăm să o finalizăm în acest an și să predăm către colegii noștri către asociere.

  Anul viitor vom avea partea de Studiu de fezabilitate. Ceea ce depinde de noi, studiile de teren se efectuează într-un ritm alert. Lucrăm cu patru utilaje și mai vin încă două“, a mai transmis reprezentantul firmei executante.

  Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova va avea o lungime de aproximativ 110 kilometri. Faza de proiectare va fi finalizată anul viitor, după care va începe construcția drumului, care va traversa localitățile Târgu Cărbunești, Turburea, Filiași.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!