spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncep lucrările la podul de la Lainici

  Încep lucrările la podul de la Lainici

  Lucrările de construcție a noului pod peste râul Jiu, din zona Lainici, de pe Drumul Național 66, vor începe de săptămâna viitoare.

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, a spus că a fost nevoie de refacerea proiectului  și de obținerea de noi aprobări: „Cu privire la podul de la Lainici, am semnale bune, iar săptămâna viitoare vor începe lucrările efective la pod. Până acum s-a lucrat doar la parcare și s-a refăcut proiectul noului pod, deoarece s-a modificat lungimea și caracteristicile podului. S-au obținut aprobările necesare pentru noul proiect și se pot apuca de treabă. Suma fost suplimentată pentru că au fost câteva lucrări suplimentare care nu erau prevăzute. De exemplu, există un torent care trebuie captat special pentru a nu afecta structura viitorului pod.

  Am asigurări de la societatea care lucrează că se vor încadra în termen“, a spus prefectul de Gorj la o emisiune de la Gorj Tv. Acesta a precizat că parcarea de lângă Mănăstirea Lainici este aproape gata.

  Un reprezentant de la CNAIR va verifica drumul de centură

  Un reprezentant de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va verifica în această săptămână lucrările de pe varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu.

  Prefectul de Gorj este în continuare nemulțumit de ritmul de lucru: „Am în continuarea nemulțumiri cu privire la ritmul de lucru. Am solicitat la București ca responsabilul de lucrare din cadrul CNAIR să vină la Târgu Jiu. Împreună cu dumnealui și domnul director de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu vom merge pe șantier să vedem ce s-a lucrat. Am primit asigurare fermă că responsabilul de lucrare va fi prezent la Târgu Jiu, după care se va putea stabili o concluzie fermă“.

  Se ia în calcul rezilierea contractului

  Corneliu  Răducan susține că se ia în calcul rezilierea contractului, dacă mobilizarea de utilaje și personal nu va fi îmbunătățită: „Nu este neglijată varianta de reziliere a contractului, pentru că drumul de ocolire trebuie finalizat în anul 2023, pentru că, în caz contrar se pierd banii“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!