spot_img
10 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateINFOTRAFIC: Depunere de polei în Gorj, Argeș și Dâmbăvița

  INFOTRAFIC: Depunere de polei în Gorj, Argeș și Dâmbăvița

  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că precipitații sub formă de burniță favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere din județele Gorj, Argeș și Dâmbovița.

  Pe DN 67C Novaci-Rânca, județul Gorj, sunt semnalate depuneri de polei, fără a fi produse evenimente rutiere. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant. De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de burniță care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere din județele Gorj, Argeș și Dâmbovița.

  Pe majoritatea drumurilor din județul Prahova sunt precipitații sub formă de burniță, iar pe DN 1A Ploiești-Brașov ninge slab, carosabilul fiind umed. Se acționează cu material antiderapant.

  Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe DN 71, între loc. Fieni și cota 1000, județul Dâmbovița.

  Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 130-212 (Ștefan cel Mare-Constanța) sunt precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără restricții de circulație sau evenimente rutiere în desfășurare. Se acționează preventiv cu utilaje de deszăpezire.

  Pe autostrada A3 București-Ploiești sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt în ușoară creștere.

  Pe A1 București-Pitești se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare. Valorile de trafic sunt în creștere pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla.

  Din data de 19 ianuarie, traficul este oprit pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 -Moldova Nouă.

  Totodată, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localitățile Lazaret și Boița (jud. Sibiu), tronsonul kilometric 246+700 și 246+900, traficul a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulația este dirijată prin semafor, pe timpul nopții, iar pe timpul zilei prin piloți de trafic.

  „Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

  Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.” recomandă Centrul INFOTRAFIC.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: