spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateLicitația pentru serviciile de salubritate se amână în continuare

  Licitația pentru serviciile de salubritate se amână în continuare

  Luis PopaSe amână în continuare licitația pentru serviciile de salubritate din peste 40 de localități de pe raza județului Gorj. Serviciul pentru Gestionarea Deșeurilor din cadrul Consiliului Județean Gorj și ADIS Gorj nu pot organiza, deocamdată, o licitație pentru stabilirea unui operator care să presteze serviciile pentru o perioadă mai lungă de timp.

  Luis Popa, directorul Serviciului pentru Gestionarea Deșeurilor din cadrul Consiliului Județean Gorj, a declarat că în localitățile care fac parte din ADIA este asigurat serviciul de salubritate printr-un operator comun. Contractul cu acesta este prelungit periodic. Motivul este legat de lipsa unui contract ferm pentru depozitarea deșeurilor și existența unui proces prin care se încearcă închiderea depozitului ecologic de la Târgu Jiu.

  „Nu se poate face o licitație, deocamdată, pentru că nu este rezolvată problema contractului privind depozitarea deșeurilor colectate din localități. Este un contract care se tot prelungește. Nu poți să faci licitație să semneze un contract de ridicare a deșeurilor pentru câțiva ani cu clauze asumate, dacă nu ești sigur că ai unde să depozitezi deșeurile. Cel mai apropiat depozit ecologic autorizat ar fi la Oradea, dacă la Târgu Jiu ar apărea probleme. Mai este încă o problemă, cea legată de un proces prin care se încearcă stoparea activității depozitului ecologic”, a declarat Luis Popa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!