spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateMuncă la negru pe „centura“ Târgu Jiului

  Muncă la negru pe „centura“ Târgu Jiului

  Două persoane care munceau pe șantierul drumului de „centură“ al municpiului Târgu Jiu nu aveau încheiate contracte de muncă.

  „Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă au depistat, săptămâna trecută, două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unui angajator din Județul Mehedinți, acesta fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 40.000 de lei.

  Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  De asemenea, un alt angajator din Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată, în domeniul panificației.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 11-21.04.2022 un număr de 90 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 25 de sancțiuni în cuantum de 163.000 de lei și dispuse 119 măsuri de intrare în legalitate“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  Gorjenii, invitați să sesizeze munca la negru

  „La nivelul Inspecției Muncii și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost încheiat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecția Muncii, în scopul prevenirii și combaterii formelor de fraudă fiscală asociate utilizării muncii subdeclarate sau nedeclarate. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Târgu-Jiu, vor participa la acțiuni de control comune, în vederea identificării activităţilor economice care se desfăşoară fără respectarea prevederilor legale în materie financiar-fiscală şi de legislaţia muncii, precum şi sancţionării persoanelor responsabile. În acest sens, încurajăm orice persoană care are informații concrete despre încălcări ale legislației specifice să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: